Венецуела, остров Маргарита и водопада Анхел


Най-големите забележителности на Венецуела

Венецуела страна в Южна Америка на север от екватора. Страната притежава над 70 малки и по-големи острови в Карибско море и граничи с Бразилия, Боливия и Гаяна. Столицата на тази екзотична страна е Каракас, град намиращ се на Карибско море. Венецуела е известна със своите телевизионни сериали, хубави жени и разбира се с най-високият водопад в света Анхел 1054 метра.

 

Венецуела, остров Маргарита и водопада Анхел

Тази хубава страна притежава много красиви плажове, богати петролни находища и невероятно красива природа. През страната минава планинската верига Анди, който образува много каньони и водопади, най-голямата река в света Амазонка, с нейните низини и равнини и разбира се най-дългата крайбрежна ивица на Карибско море.

Венецуела притежава 40 национални парка, обширната савана Лянос, а на юг непроходимите екваториални джунгли на Амазония. Най-добрият сезон за посещение е зимата и началото на пролетта, това са месеците от декември до март. Времето е прохладно и сухо. Непременно посетете двата най-големи града във Венецуела, а именно Каракас и Маракайбо, както и най-голямото езеро в Южна Америка, Маракайбо.

Най-интересните туристически природни забележителности на Венецуела са най-големите национални парка. В национален парк Канайма се намира най-високият водопад в света Анхел. Водата му пада право надолу, като се превръща в пара на дъното. Друга интересна подробност в Национален парк Канайма  са ерозиралите скали в щата Боливар предпочитано място за екстремните спортове. Крайбрежната част на парка има много лагуни, където може да плувате с индиански канута и да релаксирате сред живописната зеленина на парка.
Национален парк Моррокой е разположен между градовете Тукакас и Чичиривиче. Представлява  30 коралови островчета и мангрови канали, в които има много защитени видове птици. Днес в близост до този девствен район има луксозни ваканционни селища, които не пречат на флората и фауната.

Архипелагът Лос Рокес – това е друг национален парк, включващ  коралови  острови покрити с пясък. Повечето от тях са коралови рифове идеално място са подводни спортове и ветроходство. Има специална забрана от Венецуелското правителство за строителство в архипелага. Климатът е сух и затова растителността е предимно кактуси, ниски храсти и мангрови дървета. Островчетата се посещават от костенурки, игуани и няколко вида птици. Не пропускайте да посетите най-голямата морска забележителност на Венецуела – остров Маргарита. През последните години тази интересна дестинация за богатите туристи се е превърнала в истински рай. Остров Маргарита е известен като „Перлата на Карибско море”. В миналото тук са се добивали перли, от което местното население се е препитавало. Най-прочутият плаж на острова е Плая ел Агуа – идеално място за уинсърфинг.

Не пропускайте да опитате венецуелската кухня. Тя е много разнообразна и включва рибни деликатеси с гарнитура ориз, телешко и пилешко месо. Националното ястие се нарича пабелон „pabellon”, това е смес от задушено месо поднесено с ориз, банан и черен боб. Опитайте и уникалният хляб „аrepas”, приготвен от царевично брашно, сол и вода.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения