Жените остаряват по-бързо, но мъжете умират по-рано!!!


Жените остаряват по-бързо, но мъжете умират по-рано!!!

Жените наистина стареят по-бързо, но пък за сметка на това живеят по-дълго, поне така показват резултатите от изследване на американски учени.

Жените остаряват по-бързо, но мъжете умират по-рано!!!

Въпреки неблагоприятната прогноза относно продължителността на техния живот мъжете стареят по-бавно от жените, твърдят те: “За пример може да се посочи старческото далекогледство при тях се развива по-късно, а скоростта на техните реакции се запазва по-дълго време, отколкото при жените”.

Продължителността на живота при мъжете и жените

Учените от университета на Мичиган смятат, че различната продължителност на живот при двата пола се определя най-вече от степента на готовност за риск(предизвикателствата на живота).живот при жените

“По-продължителната способност към възпроизводство от гледна точка на еволюцията не е лишена от смисъл.

Бързото стареене би намалило шансовете на мъжете да създадат потомство – те достигат и максималната си плодовитост значително по-късно в сравнение с жените”.

От друга страна, стареенето на жената на определена възраст вече по никакъв начин не влияе на възпроизводството, твърдят специалистите, цитирани от Ройтерс.

Фактори влияещи на живота при жените и мъжете

Организмът на жените пушачки старее по-бързо, увеличава се рискът от вродени патологии при техните бъдещи деца.life women and man

Според специалистите жените по-трудно се отказват от вредния навик, защото по-лесно се поддават на стреса, с чието повишено ниво се свързва отчасти и пристрастеността към никотина.Всички знаят, че пушенето е опасен и вреден навик.

Тези, които не бързат да се откажат от съмнителното удоволствие, оправдават пасивността си с това, че цигарите ги успокояват и премахват стреса.

Доказано е, че пушенето носи по-голяма вреда на женския организъм.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения