Развод - това не е още краят!


Развод - това не е още краят!

Станалото - станало.Вие и вашият съпруг твърде много сте спорили и сте се опитвали да се наложите един другимо, но уви не се е получило.

  Развод - това не е още краят!

В световен мащаб повече от половината регистрираните бракове се разпадат. Въпреки че това е една много тъжна статистика има и положителен смисъл: не сте сами. Много от хората поне веднъж в живота си са опитвали да се  разведат - и това не означава, че сега те са нещастни.

Искаме да подкрепим тези, които се осмеляват да вземат това трудно решение, и да ги предупредим за  често срещаните грешки при развод. Може да се изненадате: Повярвайте ми разводът може да бъде истинска драма, но и  опит, който в бъдеще ще ви направи по-мъдри, и дори по-щастливи.

Разбира се, една статия не е заместител на помощ от специалист  психолог. Въпреки това, ние ще се опитаме да обърем внимание на някои важни точки и да ви предпазим от често срещаните грешки, причинени от стрес и объркване.

Грешки при развода

Грешка първа: чувствам се виновен за това, че не успях да запазя семейството цяло. Социалните стереотипи  казват, че жената трябва да води положителната атмосфера в семейството. Въпреки всичко - това не е вярно: отговорноста е  на двамата партньори. И ако  съпрузите решат  да се разделят - това се отнася само за тях двамата.devorse

За съжаление, околните не винаги са деликатни. Ако някой си позволява обидни коментари или болезнени въпроси, спокойно и твърдо заявете,  че разговора е неприятен и трябва да се прекрати. Никой няма право да дава необмислени съвети, критикувайки  и обвинявайки ви , че сте била лоша  майка и съпруга.

Грешка втора: Не  се поддавайте  на носталгията по миналото за промяна на решението ви.
Решението за развода е направено, и след известно време най-накрая осъзнавате, че оставате сами. Мъката и самотата ви навяват спомени от типа: "По време на брака ни беше толкова добре" или "Ние сме толкова влюбени още от самото ни запознанство. Спомняте си най-щастливите моменти от семейния живот ... И ръката мимолетно се протяга към телефона - разговор, беседа, предложение - възможност за ново начало.

Не бързайте. Решението е грешно. Не забравяйте, всички причини, които са Ви накарали да се разделите. Тези проблеми не са отишли ​​никъде! Всичко, което не искате от вашият партньор ще се появи с нова сила, трябва да се върнете от там, от където сте започнали.
Наистина, има примери, в които раздялата  след много години и любовта  един към друг е още жива. Но ключовата дума тук - в продължение на много години. Такова чудо може да се случи само тогава, когато и двамата съпрузи са се променили с течение на времето, и се срещат като  съвсем различни хора.

Как да постъпим по време на развод

Преди да побързате с молбата за развод, изчакайте поне няколко дни. Може би наистина ще стигнете до  становището, че не е необходимо да  унищожавате семейството.

Грешка трета: бързо се впускате  в нова връзка.devorse-parents
В усилията си да се отърве от самота, и да намерите подкрепа, някои жени след развода се впускат в нов роман. На пръв поглед няма нищо лошо в това: Вие сте независима, свободна и отворена за нови отношения. Дали обаче сте готови?

Грешка четвърта: Вглъбявате се в себе си.
Модела  на поведение е  характерен  за горди и независими жени. Тези "железни дами" не са свикнали да споделят чувствата си. От пръв поглед  всичко е наред. Не се заблуждавайте! Развода винаги стресира и няма как да се избягате от действителността като го компенсирате с много работа.
Няма нищо лошо да приемете подкрепа и съпричастност на други лица. Това е труден период в живота ви, и си струва двойно вниманието да се грижите за себе си. Прекарвайте повече време в почивка. Ако все още нямате  хоби, време да си намерите. Полезно е да се срещате с приятели, разходки и някакъв спорт, без излишен стрес.

Грешка пета:  възприемате разрива като явно зло.

Да, развода е болезнено и тъжно събитие. Прощавате се с него , миналото винаги е трудно.Но не бива да се поддавате на отчаяни мисли и че всичко хубаво в живота ви е свършено.

Имате  безценен опит, а други - повод за размисъл върху своите навици, ценности и  отношения с хората. И, може би, да промените нещо. В живота ви започва следващия етап, а как ще протече  - зависи само от вас.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения