Точна преценка сигналите на тялото на събеседника ви


Декодиране езика на неговото нейното тяло

Всеки, който има куче, знае, че кучетата не могат да лъжат. Въодушевление, вина, скука, любов, ревност, лакомия - техните емоции се виждат от пръв поглед, изписани върху цялото им тяло.

Точна преценка сигналите на тялото на събеседника ви

Невероятно добри в предаването на сигналите на езика на тялото, кучетата са още по-добри в разчитането им. Не случайно се смята, че имат рудиментарна огледална система, подобна на онази в мозъка на човека. Доказано е, че кучетата отразяват прозявката на собствениците си, както и обратното. След 100 000 години, прекарани между хората, кучетата са развили способност да четат сигналите на езика на тялото ни - и да разпознават несъответствията, когато ги видят.

Усещам те и знам какво искаш

В една статия на Малкълм Гладуел в „Ню Йоркьр“, посветена на известния със способността си да „говори“ с кучета Цезар Милан, ав¬торът хвали Цезар за неговата способност мигновено да контролира повечето диви и агресивни кучета посредством опитния, адекватен език на тялото си. Гладуел описва как Цезар успява да укроти едно особено своеволно куче само за пет минути, комбинирайки непоколебима, симетрична стойка с бързо, категорично докосване по рамото и кратко „Ш-ш-ш-т“, когато въпросното куче се приближава прекалено много към забранен обект.разговор между приятели

Гладуел смята, че кучетата вярват на Цезар, защо¬то движенията на тялото му съвпадат с неговото послание абсолютно недвусмислено. Кучетата се успокояват, защото разбират мястото си. Те не започват силова борба с него, както често правят със собствени-ците си, защото няма никакво съмнение кой е главният.

Инстинкти на кучето

Е, аз не ви карам да се превръщате в звероукротител по отношение на всеки човек, когото срещнете. В края на краищата не само надмощието на Цезар кара кучетата да му вярват - това по-скоро е начинът, по който тази сила се отразява във всяка негова стъпка и всяко негово движение. Именно самоувереният му отговор ги кара да се успокоят. Признателни, че някой поема ролята на главен и отговорен, кучетата следват водачеството му.

Същият принцип може и наистина действа при всяка среща между две човешки същества. Първо преценявате точно мислите и чувствата на човека, като декодирате езика на неговото тяло, след това отговаря¬те с физически сигнали, които от една страна потвърждават неговото неизказано послание и от друга - отразяват вашето лично послание.

Когато езикът на тялото ви и произнесените от вас думи не съвпадат, хората могат долавят дисонас, неловкост и измама. Но когато те съвпа¬дат - когато сте „конгруентни“ - вие изпращате сигнали на доверие, като човек, на когото може да се разчита. Вашият нов вътрешен сензор казва: „Той мисли каквото казва. Мога да му вярвам. Безопасен е.“

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения