Колко струва белият лъв на черния пазар


Животът на Белият лъв

В Южна Африка има специални ферми за отглеждане на лъвове, след което се пускат на „свобода” в специални оградени територии, където се отстрелват от ловците предимно от САЩ.

Колко струва белият лъв на черния пазар

Това не е спорт, а живо изтребване на лъвовете - 1000 лъва всяка година.Кевин Ричардсъм се надява с новият си филм „Белият лъв” да накара хората да се замислят върху тези печални факти. "Просто не мога да разбера как някой би искал да застреля лъва, без да му дава никакъв шанс за бягство заради малкото пространство. Филмът се разказва за редкия бял лъв, който заради светлият си цвят на козината губи гордостта си и е обречен на гладуване.

Лъвове отглеждани за циркове и зоопаркове

Той  се сприятелява с по-стар лъв, който го учи на ценни уроци за дивата природа. Тропическият лов е голям бизнес в Южна Африка на стойност повече от 90 милиона долара годишно. Чуждестранните туристи(ловци) плащат до $ 40,000 (£ 25,000) за лъв. Правителството насърчава лова като източник на приходи и го нарича "устойчиво използване на природните ресурси."Асоциацията на ловците казва, lionче има 16 394 чуждестранни ловци-повече от половината са от САЩ и до септември 2007г. са отстреляли 46 000 лъва. Почти всички лъвове ловувани със съответното разрешителното в Южна Африка се отглеждат в плен. Но в доклада за правата на животните в Африка се казва, че животните , които се скитат в  огромния Национален парк Крюгер в съседство с  частния резерват  са станали също плячка на ловците.Лов на бели мечки

Ричардсън се сприятелява с една двойка лъвчета в  парк извън Йоханесбург преди 12 години, когато малките са на 6 месеца, а той на  23 години. Той започва като терапевт в следоперативната рехабилитация и си  играе с новите си приятели. Скоро след това собственика на парка Родли Фур му предлага работа на пълно работно време. Днес, Ричардсън се грижи за 39 лъва на 800-те хектара земя (2000 акра) на  час и половина път с кола от Йоханесбург, където е заснет и филмът му.

ловуват през нощта  и прекарват голяма част от деня в сън, така че снимките са  били ограничени до няколко часа през нощта и може би още няколко в следобедните часове - ако котките са готови за това. Лъвовете са  99% хладни  и 1% смъртоносни", завършва Ричардсън.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения