Тайният живот на Йерусалим


Тайният живот на Йерусалим

В района на град Йерусалим, Израел , известен като Стария град, стотици хора, работят в тунелите под земята, където всъщност се намират средновековните сгради и римската канализация, съобщава Associated Press.

Тайният живот на Йерусалим

Сега Стария град - е историческа част на града, в който живеят основно   араби и евреи.Официалните археологически разкопки в Стария град, са от съществено значение за държавата. За Израел това е свидетелство за дълбочината на еврейски корени на града, и също така да привлече много чужденци. През 2010 г.

Разкопки в Стария град в Йерусалим

 града е посетен от над  един милион туристи. След няколко месеца ще бъдат открити за обществеността още една система от тунели простираща се  над 2 км.древен град Йерусалим

Под  мюсюлманския квартал на старият град след 3 месеца ще се вдигнат бариерите и загражденията от  камък и туристите ще могат да видят останки  принадлежащи към епохата на държавата на Мелмюките. 

Проблеми в Йерусалим по време на разкопките

В южната част на Стария град туристите могат да посетят тунел, построен по нареждане  на еврейски владетел преди  2,5 хиляди години.В началото на лятото ще има открит още един участък от  канализацията , в която еврейските бунтовници са се  крили  от римските легиони, които са  унищожи храма в Ерусалим около 70г. от н.е. 

Друг нов проект ще възстанови един от кварталите през римския период, който се намира близо до западната стена. Откриването на този парцел е планирано за след  3 години, и ще бъде свързано с тунел до западна стена.

Разкопките и притокът на туристи може да се превърне в препъни-камък между евреите и палестинските мюсюлмани, които гневно реагират на всяко правителствено действия в Стария град и по-специално в близост до джамията Ал-Акса ", една от най-почитаните в Исляма.древни култури в Йерусалим

 През 1996 г. При  откриването на още един тунел излизащ на  западната стена плъзнаха слухове сред палестинците, че Израел възнамерява да увреди джамията. 

В резултат на размириците бяха убити десетки хора. За щастие, през последните години, такива инциденти няма.Израел е  страна с древна и богата на събития история, така че на нейна територия има огромен брой изключително интересни  археологически находки. И така, през 2009 г. в Назарет бяха открити останки от къщи, датиращи от I век след Христа. 

Тази къща е малка, и най-вече, е типична като строителство за  времето си. Възможно е Исус и съмишлениците му да са посещавали тази къща.

 В момента археолози от Русия изследват дъното на Мъртво море в търсене на митичните градове Содом и Гомор.Но най-голямото откритие през последните години може да се окаже  комплекса от сгради , които включват гробницата и двореца и на цар Ирод I.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения