Политическо посочване, жест който не бива да се използва


Соченето с пръст жест на закана

Осъзнавайки силата на езика на тялото, някои политици бързо схва­щат какво казват жестовете и позите им на аудиторията. Един от по­следните термини в речниците на езика на тялото е „Политическото посочване“.

 

Политическо посочване, жест който не бива да се използва

Палецът и показалецът се докосват, свити в кръг, точно както при символа за „Окей“, а ръката е насочена напред към другите. Виждате този жест всеки път, когато някой посочва нещо. Традицион­ното посочване с прав пръст отдавна е заклеймено като символ на насоче­но оръжие срещу някого.

Заплашителни жестове с пръсти

Политиците не желаят да бъдат възприемани като заплашителни, но все пак искат да бъдат раз­брани. Посочването със свити пръсти кара посланието да из­глежда много стегнато, така, ся­каш казва: „Цялата истина е точ­но между палеца и показалеца ми и аз съм готов да я споделя с вас“. Кой по принцип избира да го използва този вид жест.

Това е интересен случай за изследване на езика на тялото и не се случва често човек да види представянето и възпри­емането на един символ толкова широко сред определена част от населението.сочене с пръст към някой

Пазете се от поли­тици, които го използват - явно им е било казано да смекчат аг­ресивния език на тялото си. И до­като за дейците на политическа­та арена този език е нов, той от­давна е любим на Тони Сопрано.

„Политическото посочване' стана модерно сред народните избра­ници, когато искат да се покажат решителни, без да изглеждат заплашителни. Но тъй като сме виждали доста от жестовете на Тони, дори и да не са директни, можем да се почувстваме доста застрашени.

Изпробвайте го за себе си. Този жест може да изглежда пресилен  в сравнение с  жестовете, които използваме съзнателно. Този жест  е възможност да се изпраща  послание и може да е много полезен.

Ако обичате да сочите с пръст, опитайте  със сигурност няма да е по-неприятно, отколкото да размахате пръст срещу някого.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения