Пижамите са забранени в държавните учреждения


Забранено е влизането в магазин с пижама

В офисите на социални грижи в Дъблин, Ирландия ,се  забранява на  клиентите да пристигат  за подаване на документите  си с  пижами, съобщава BBC News.

 

Пижамите са забранени в държавните учреждения

На вратата на офисите в мястото за  реклама в  област Дамастаун  се  посочва: ".

Пижамата  не е облекло, което е подходящ за посещение на службите за социално подпомагане".

Никакво носене на пижами по улиците

Решението да не се допускат хора по пижами бе взето след няколко оплаквания за появата на такива клиенти.

Интересното е, че това не е единственият случай на такава забрана като пижами се носят дори на улицата.

Преди две години директора на началното училище в Белфаст, Великобритания  призова родителите с писмо, в което той нарича навика да идват учениците на училище в пижами "неопрятни  и груби."

Спално бельо на улицата - защо не?

През изминалата година с подобна молба за обличане на  децата, преди да дойдат до училището призова родителите и  директора на училището в Милдсбро, Великобритания. Такива забрани  за пазаруване по пижама и чехли са  издадали и  магазините на Tesco в Кардиф.moda na pizami
Специалиста в областта на модата  Били Диксън в интервю за Би Би Си заяви, че не разбира решението за забраната на тази верига  магазини, клиентите им да  идват по пижами, когато пазаруват, но той напълно подкрепя решението на социалните служби.

"Ние трябва да се запознаем с психологическия аспект - каза той - пижамите са свързани със съня и ще трябва да останем  у дома с тях.

Трябва да се обличаш в съответствие с това, което възнамеряваш да правиш. Ако искате да си намерите работа, трябва да се облечете така , че да сте готови да я започнете веднага.

" От друга страна, каза той, винаги можете да намерите оправдания и контра аргументи.

Пижамите са модна тенденция в Париж и Милано. "Виждал съм хора, да се разхождат по пижама в областта на Мейфеър в Лондон." Нека припомним, че тази област се счита за една от  най-модерните в столицата на Великобритания.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения