Политически новини,изборни новини,


Twitter помага на бедна жена от Венецуела

Венецуелският президент Уго Чавес подари нова къща на 3 милионният си последовател в  Twitter. Една млада жена във Венецуела получи неочакван подарък - нов дом от президента Уго Чавес тъй като имаше щастието на стане 3 милионен последовател в  Twitter на президента.

 

19 годишната Наталия Валдивиесо публикувала тържествено съобщения от нейният профил в Twitter, тъй като тя е получила дома си в четвъртък: "Благодаря ви, моят дом е много красив!"

Късметлийката  каза, че има още около 200 семейства, които са получили такива къщи в нейния район на остров Маргарита. Чавес поздрави Валдивиесо в съобщение в понеделник, за нейната подкрепа за каузата му. 

Регионалният мениджър на кампанията, Карлос Мата Фигероа, обяви по-късно, че тя ще получи  дома веднага щом се оформят документите по прехвърлянето.prezident Venecuela

Правителството на г-н Чавес построи нови обществени жилищни комплекси тъй като това са част от обещанията му пред избирателите на президентските избори от 7 октомври.

Мис Валдивиесо нарече г-н Чавес "най-добрият президент" и през сълзи каза: "Събудих се, знаейки, че е това е най-щастливият ден от живота ми!" Такива подаръци от сегашният президент предизвикаха доста голяма критика от опозицията.

Един от критиците на правителството Густаво Coronel пише в блога си, че е "непоносимо" за г-н Чавес, да твърди подобни абсурди и да трупа политически девиденти от това. Той отбеляза, че тези домове са построени с държавни пари, а не с парите на г-н Чавес.

"Става въпрос за безсрамно милосърдие към тези, които го следват", пише г-н Coronel. Сатиричния уебсайт „El Chiguire Bipolar ”  в новинарската си статия публикува карикатура с разочарованите 2,999,999 и 3 000 001 последователи.

Самият критерий за подбор на късметлиите подразни разбира се милионите загубили. Нека припомним, че Уго Чавес си направи профил в Twitter на 27 април 2010 г.

Ето нагледен пример как социалните мрежи могат да се използват за трупане на девиденти.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения