Езерото Кавагучи Япония


Езерото Кавагучи Япония

Езерото Кавагучи Япония красиво през цялата година. Тази седмица си направих разходка до езерото Кавагучи. Това е най-достъпното от тъй-наречените "Fuji five lakes". Може би най-доброто място за тези, които искат да съзерцават планината Фуджи. Останах очарован. Без да искам уцелих точния момент във времето.

 

Езерото Кавагучи Япония

Точно сега там е peak koyo season, или пик на есенните цветове. На това отгоре дните бяха топли и слънчеви. Планината Фуджи демонстрира цялото си великолепие. Просто рай за пейзажната фотография. До Кавагучи се намира Шурейто Пагода, която е едно от най-сниманите пагоди в Япония. Градчето е малко - около 20,000 човека. Не мога да кажа, че беше претъпкано от туристи. Ако имате път до Япония през първите две седмици на ноември, препоръчвам ви го! Ето и малко снимки оттам. Иначе koyo season в Киото е от 15 до 30 ноември. Тия две седмици ще има голямо снимане в Япония!

Къде се намира езерото Кавагучи

Ето малко информация за езерото Кавагучи. Не съм сигурен дали така се произнася на японски. Може да го срещнете като Кавагучико (Kawaguchi-ko). Това е най-добрият вариант за панорамни снимки на планината Фуджи в Япония, разбира се ако времето е хубаво и ясно. Аз имах този късмет, така че разгледайте снимките. Които съм приложил към статията. Езерото Кавагучи се намира в профектура Яманаши и едно от Fuji five lakes. Другите езера са: Езерото Мотосу, Езерото Сайко, Езерото Шоджи и Езерото Яманака.

Езерото Кавагучико се намира на около 800 метра надморска височина в национален парк Фуджи Хаконе Изу. Лятото тук е прохладно и влажно, а зимата студена с минусови температури. Както вече споменах това езеро е най-популярно за пейзахна фотография на планината Фуджи и през последните години измести езерото Яманака.  Както се вижда в далечината, върхът на Фуджи е покрит със сняг целогодишно. Хубаво, спокойно място за живеене, но е доста далече. На другият край на света.

Ето и малко повече подробности за Пагодата Чурейто

Представлява пет етажна, червена пагода със зелен покрив. Намира се до град Фуджиошида, кацнала на висок склон. В подножието на Пагодата Чурейто има безплатен паркинг. Трябва да изкачите пеша около 400 стъпала, но има и обходен асвалтов път, предназначен за инвалидни колички. Това е най-сниматана пагода в района с поглед към планината Фуджи. Всеки един сезон е благоприятен за снимки , но най-подходящо е април месец като цъфнат вишните. След тази невероятна разходка продължавам пътешествието към остров Окинава. надявам се зимата да не ме изненада приятно.

Езерото Кавагучи Япония снимки през ноември. Пагодата Чурейто и изкачване на 400 стъпала, безплатен паркинг и приятни мигове в съзерцаване на планината Фуджи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения