Острови Симилан Тайланд


Острови Симилан Тайланд

Острови Симилан Тайланд десет острова в Андаманско море. Намират се на около 70 км от Khao Lak, най-близкото място, от където може да вземете моторна лодка. Целият тур може да го направите за един ден, като трябва да станете много рано сутринта. Има варианти за преспиване на най-големият остров Koh Similan в малки хотели или луксозни вили за гости.

 

Острови Симилан Тайланд

В момента цените са много ниски заради липсата на туристи. Причина за това е Корона вирусът и всички останали последствия от него.

Какво може да видите на островите Симилан

  • Кристално чисти води
  • Голямо разнообразие от морски обитатели
  • Коралови рифове
  • Интересни скални образование на сушата

Преди две години бяхме в Тайланд и не успяхме да посетим Национален парк Симилански острови. На най-големият остров, близо до най-посещаваният плаж  има големи гранитни камъни, които много приличат на тези от Сешелските острови и по-специално остров Ла Диг. Гладки и огромни, подредени един върху друг, със сигурност може да се заблудите, че се намирате на Сейшелите, още повече че климата е един и същ. Най-хубавите плажове, които ви препоръчваме са Ao Kuerk Bucht .

Има си правила за посещение на тези острови, тъй като влизат в защитена територия. Забранено е храненето на животните, особено редките костенурки, които гнездят на остров Koh Similan и остров Ко Мианг. Броят на посетителите е ограничен, макар че в момента това не е проблем заради Ковид 19.

Тъй като островите Симилан са близко до остров Пукет, също е вариант да ги посетите от там, но трябва да вземете кораб рано сутринта. За да снимате с дрон например ви трябва допълнително разрешение от местен туристически офис, а не както е в останалата част на Тайланд да се плаща онлайн за това.

Основна атракция на островите Симилан е гмуркането с шнорхел. Прозрачността на водата е изключително висока до 35 метра дълбочина. Има много коралови рифове и богат животински свят от малки и големи цветни риби. Най-доброто време за посещение е от месец май до октомври.

През останалите сезони е забранено за туристи. Целият тур за островите Симилан струва около 140 долара с включен обяд. Това е най-добре да го направите на място, защото е най-изгодно. За останалото ще се погрижат гидовете , така че насладете на това прекрасно място, което според нас е истински рай.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения