Национален парк Абел Тасман


Национален парк Абел Тасман

Национален парк Абел Тасман, последната ми дестинация за 2020 година. Намира се на северния край на Южния остров на Нова Зеландия. Много красиво място! Отправната точка за неговото разглеждане е едно малко градче на име Кайтеритери или Марахау. Там човек може да хване малък кораб като на снимката която съм качил, който обикаля крайбрежната ивица и акостира на различните плажове.

 

Национален парк Абел Тасман

Идеята е човек да слезе на някой плаж и да направи hike до друг плаж. Самите хайкове нe са много трудни. Като се изкачите отгоре на хълмовете се разкриват чудни гледки. Пълно е и с всякакъв див живот - птички (oyster catchers, shags, weka), тюлени, делфини и т.н. С две думи - много съм впечатлен!

Какво представлява Национален парк Абел Тасман

Много интересно място, което е доста отдалечено от Европа И Америка. Но за новозеландците си е истински рай и прекрасно приключение сред природата. Тук може да видите доста забележителни гранитни скали, гористи хълмове, пясъчни плажове и крайбрежни туристически пътеки. Флората и фауната са добре запазени, което е напълно естествено, защото популацията от хора в този район е малка. Още след създаването на парка през 1942 година има ясно определени правила къде да се къмпингува, разхожда и ловува.

Посетителите могат да се наслаждават на всичко, което видят и да го запечатат в качествени снимки. В морската си част май-известното място е красивият Златен залив . Точно тук се намира един невероятен природен феномен – „Split apple rock”. Представлява разцепена на две скала, която е добре заоблена.  В парка се намира един прекрасен природен паметник – „Split apple rock”. Сплит рок представлява разцепена на две скала в кълбовидна форма, придобила увековечен вид. Има едно забележимо място, разположено в южния край на Нова Зеландия – Националният парк Абел Тасман. Паркът е разположен в крайбрежието на красивия „Златен залив”.

Брегът на парка е първото място, където е стъпил кракът на мореплавателя Абел Тасман - откривател на Нова Зеландия. Преди 350 години по тези места е стъпил за първи път мореплавателя Абел Тасман, който както знаем е откривателя на Нова Зеландия. Често пъти туристите описват това място като тропически рай, гален от лекият морски бриз и горещото слънце през лятото. Има прекрасни условия за къпане в океана, защото водата е много чиста и залива е плитък. Има една водна атракция, която не бива да пропускате и тя е пътуване с кану. По този начин ще видите места, които са недостъпни от сушата.

За да знаете къде се намирате в Национален парк Абел Тасман е добре да си изтеглите Гугъл приложението на виртуалния център за посетители. По този начин ще спестите доста време и ще посетите повече места. Има вариант да си наемете гид, но ще ви излезе доста скъпо. Най-посещаваните планински пътеки от туристите са шест. Бъдете подготвени за изненади, носете си слънцезащитен крем, непромокаемо яке и удобни обувки. Също препоръчваме да следите прогнозата за времето за да не ви изненада дъжд и вятър, което се случва доста често.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения