Юта природни атракции


Юта природни атракции

Юта природни атракции, това са най-красивите национални паркове в Северна Америка. Около тях разбира се има ски курорти, големи градове и хотели за всякакъв туризъм. От културните забележителности може да споменем Солт Лейк Сити, Red Hills и Паркът Pioneer. Повечето паркове са достъпни целогодишно, но има някои, които са затворени през зимата.

 

Юта природни атракции

Национален парк Зион, близо е до Лас Вегас. От пролетта до есента приема посетители и за тяхно удобство има специално изграден маршрут Scenic Drive. Пътува се с автобус, който ви отвежда по всички пътища в парка, за да направи обиколката ви по-лесна. Най-посещаваните места са Scenic Drive и магистралата Zion Mount Carmel.

Национален парк Arches, изключително атрактивно място с над 2000 каменни арки. Най-интересни за фотографите и туристите са Devil Garden, Delicate Arch, Double Arch, Balanced Rock, Broken Arch и Sandstone Arch. Надморската височина на парка е над 2500 метра и сняг има дори през пролетта. Най-приятно време за посещение е през лятото. Има много лагери и къмпинг условия за туристите.

Grand Staircase Escalante за него вече сме писали в отделна статия но все пак ще напишем, че тук може да снимате много пейзажи с арки, каньони, водопади и гори. Обхваща терен от почти 2 милиона арка.

Dead Horse Point, намира се до град Моав, един от най-поддържаните паркове в Юта. Има страхотни гледки към река Колорадо и скалите в каньона. Те се издигат на височина над 1000 метра. Може да видите Thelma and Louise Point, където завършва филма с колата в пропастта. Най-добре е да вървите по пътеката, която е успоредно на ръба на скалите за да разгледате това удивително място.

Национален парк Capitol Reef е последното място от нашето кратко пътешествие в Юта. Намира се на запад от национален парк Canyonlands около река Фремонт. Всеки който харесва панорамната фотография може да има своето вдъхновение. Скални кули, каньони, арки и всичко удивително, което природата е създала в това уникално място.

При залез може да видите хоризонта в пурпурен цвят, без да е нужно да правите фотоефекти. Има достатъчно пешеходни пътеки, които може да използвате при вашето посещение тук. Надяваме се да сме ви били полезни с тази кратка статия за природни забележителности в Юта.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения