Главни забележителности на Огнена Земя


Главни забележителности на Огнена Земя

Главни забележителности на Огнена Земя се намират в най-южната точка на Южна Америка. В резултат на това се разделя от Магелановия проток, като образува голям архипелаг заедно с няколко по-малки острови. По този начин всички острови образуват Магеланов архипелаг. Накрая да обобщим, че нос Хорн е най-южната точка на континента, но там е опасно да се минава заради големите ветрове и голямото вълнение на Атлантическия океан и Тихия океан.

Главни забележителности на Огнена Земя

Освен това Фернандо Магелан когато е преминавал от тук е видял много огньове по крайбрежието на острова. Дълго време са се чудели моряците защо е така. Причината е била нефта, който излиза от земята и с който местното население са се топлели през студените вечери. Поради тази причина острова се казва Огнена Земя. Местното население са индианците от племената индианците она, ягхан и алукълу.

Те са се предупреждавали с огъня че идват нашественици. Също така е добре да се знае, че тези племена вече ги няма, защото са се смесили със заселниците и колонизаторите.  За разлика от тях в момента Чили и Аржентина са си разделили остров Огнена Земя в съотношение три към едно в полза на Чили. Нека се върнем и да разкажем за главните забележителности на остров Огнена Земя.

Те са преди всичко природни атракции. Пейзажите са предимно ледникови, а релефа тук е разнообразен. Изглежда много подобен на този в Патагония. В северната част е доста пустинен пейзажа, голи скалисти брегове, храсти и ниски възвишения. На запад и на юг обаче е доста по-различно. Планините са по-високи, следователно има и гори. Като цяло, по-голяма част от пейзажа са ледници, които през последните десетилетия бързо се топят. Климатът на остров Огнена земя е еднообразен.

Лятото е хладно, зимата е студена, като термометърът пада под минус 7° ,  минус 8°С. Валежите варират от 500 до 4600 мм. Вероятно това е причината да има иглолистни гори, както на остров Наварино. Преди всичко, тук се добива нефт и дървопреработващата промишленост. Най-високият връх Monte Darwin  с височина 2488 метра. На първо място по население е град Ушуая в Аржентина, а по-малки населени места са Рио Гранде и Понвенир. На испански е Tierra del Fuego. Има разбира се и Tierra del Fuego National Park.

Трябват ви поне 3 дни за да го обиколите целия. Намира се на запад от град Ушуая. Друга главна забележителности на Огнена Земя е Karukinka Natural Park. Това е огромен парк, с големи пешеходни пътеки, които се преминават за няколко дни. Lake Roca – е красиво сладководно езеро, по което може да карате кану или лодка. Последната атракция е Escondido lake. Това е много красиво езеро в Аржентина.lake escondido

Понеже е сладководно има риба която може да ловите без проблем. За любителите на планинските изкачвания предлагаме трекинг до Monte Sarmiento, Monte Darwin и Marinelli glacier в чилийската част на остров Огнена Земя. Нека да обобщим, че главни забележителности на Огнена Земя са недостъпни за туристите защото са отдалечени на хиляди километри от основните туристически дестинации.

Следователно излиза твърде скъпо и безсмислено да се дават толкова пари за нещо, което може да видите и на други места на Земята. Още повече близостта до такива атракции като Патагония и Великденския остров. Разбира се всеки си решава къде да отиде на пътешествие, защото парите са ваши.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения