Красиви плажове на Ко Кут Тайланд


Красиви плажове на Ко Кут Тайланд

Красиви плажове на Ко Кут Тайланд,  чудесен остров за посещение и според мен  най-добрите плажове в Тайланд.  На остров Ко Кут може да посетите водопади, приказни плажове, джунгли и красиви екопътеки. Това място е идеално за любители на природата и семейства с малки деца.

 

Красиви плажове на Ко Кут  Тайланд

Дори в High Season когато се предполага, че има най-много туристи  тук е тухо и спокойно.  Остров Ко Кут  е твърде голям затова разходката пеша между плажовете не е за препоръчване. Дължината е около 25 км а ширината 12 км, с други думи това е петият по големина остров в Тайланд.

В западната част на острова са разположени тайландските плажове, а в източната е непроходима джунгла. Обществен  транспорт няма, но може да си наемете скутер за по-лесно предвижване. На остров Ко Кут  има много малко магазини за пазаруване, барове и ресторанти. Добре е да имате пари в брой и да използвате само услугите на вашият хотел. Някои посетители просто се наслаждават на спокойна почивка, правят си слънчеви бани и се къпят в топлата вода около най-добрият остров в Тайланд.

За хората, които са свикнали на удобства тук няма да им хареса особено. Според статистиката на големите туристически компании за 2014 година остров Ко Кут  е последния самотен остров в Тайланд. Предлагат се еднодневни екскурзии до съседните плажове в Тайланд с такси или камион. Местното население е около 2500 души, като повечето са заети с туризъм и риболов. Както споменах в началото на тази статия в източната част се намират природните забележителности на Ко Кут . Това са няколко водопада, които са свободни за посещение и са благоприятни за къпане. Ето списък на най-хубавите плажове в Ко Кут .

Започваме нашата разходка с плажа Klong Chao, който се намира до устието на една река. Това е най-скъпият плаж заради близоста му до големите курортни комплекси от двете страни на реката. Плажът Yai Kee е най-отдалеченият . Намира се в северозападният край на остров  Ко Кут до хотел Captain Hook Resort. Малкият Плаж Klong Mad, който се намира до Suanya Resort и рядко се споменава от сайтовете, защото е предназначен само за тайландски туристи.

Тук се намира тайландско рибарски село с малки къщи, в които живеят семействата на рибарите. Ще получите ясна представа за живота на местното население. Най-дългият плаж  Ao Tapao се намира до двата най-скъпи курортни комплекси Shantaa и Koh Kut Cabana. Ако не сте гости на хотелите няма да можете да посетите 200 метра частен плаж с шезлонги и чадъри. Останалата част от плаж  Ao Tapao е слабо развит. Плаж Ao Noi се намира до най-стария курорт със същото име.

Това е малък плаж предназначен за тайландски туристи заради живопистната природа, малкия кей и ситния бял пясък. Освен това тук може да намерите така известният тайлански масаж и да си направите татуировки. Най-добрата гледка към морето е в курорта Питър Пан. Там има един малък коктейл бар с гледка към рибарското селище и видите величествения залез на слънцето. Плаж Ngamkho , пустинен плаж,  наблизо има кокосова гора и няколко курорта S Beach Resort, Dusita Resort. Другият  малък плаж Sai Daeng се използва главно от гостите на Analay Resort & Horizon Resort.Koh-Kut-resort

До него се стига по една тясна пътека през гората и после се спускате по стръмен скалист път до кея. Последният тайландски плаж , на който ще спрем вашето внимание е плаж Bangbao. Причината за това е неговата подковообразна форма и добрите условия за гмуркане с шнорхел. Като недостатък може да напиша, че трябва да напуснете плажа преди големия прилив , който оставя плажа под вода. Ако погледнете картата на остров Ко Кут  ще ви направи впечатление, че всички тайландски плажове се много близко до главния път. Това е голямо удобство за туристите и логистиката на курортите.

Заради липсата на превозни средства до континенталната част на тайланд, много собственици на курорти има собствени лодки, които обслужват тутистите. По тази причина услугите са по-високи от острв Пукет, Koh Chang и Koh Samui. Ето няколко съвета , които ще са от полза за вас. Носете си кремове срещу комари и понеже няма нощно осветление си носете фенерче или факла. Гориво за скутерите си купете от единствената бензиностанция в северната част на остров Ко Кут, а не от сергиите до плажа. Просто е по-евтино. Надявам се да сме ви били полезни и да прекарате една незабравима ваканция на остров Ко Кут.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения