Остров Раивавае Френска Полинезия


Раивавае Френска Полинезия

Раивавае Френска полинезия, най-красивия остров в Южния Пасифик. Преживейте едно уникално приключение на този уникален остров. Островът се намира в средата на красив атол и 28 острови около него, които са дом на много морски птици. Слушайте техните песни и наблюдавайте техният безгрижен живот. Името на тези острови е MOTU, които образуват красив басейн около главния остров. Раивавае е разположен в центъра на тази окръжност.

 

Остров Раивавае Френска Полинезия

Една висока планинска верига се издига по средата на острова на височина около 400 метра. Има изградена планинска еко пътека,  която се преминава за няколко часа. Попадайки на най-високата точка вие може да направите хубави панорамни снимки на Раивавае естествено при хубаво време. Раивавае Френска полинезия е далеч от обичайните туристически маршрути, но тук ще намерите приятелски  настроени  жителите, които ще направят незабравима почивка на този  полинезийски остров.

Една от атракциите е ръчно плетена шапка или порцеланово мидени кулиета за жените. Всичко е толкова автентично, че ще усетите далече във времето духа на Полинезия. Някои пътешественици казват за остров Раивавае че е мястото на края на света и може би са прави заради отдалечеността му в Тихия океан. От друга страна остров Раивавае е част от Austral острови. Това са пет живописни острови в полинезийския триъгълник покрити с кокосови палми, див хибискус и сандалово дърво.

Бреговете на вътрешната лагуна са покрити с кристална вода и фин бял пясък. Гръбнака на острова са планините в средата с най-висока точка връх Хиро 438 метра височина. Пътят около острова е равнинен  павиран с бетон или асвалт. Едно от населените места е Anatonu със стотина жители и най-голяма църква в Raivavae. Децата тук не познават мобилните телефони нито електронните игри. Повечето островитяни се препитават с това, което има на остров Раивавае.Raivaea Sunset

Банани, лимони, папая и кокосови орехи са част от храната плюс морските дарове на океана. Други села на острова са: Rairua, Vaiuru и летището в южната част. Целият остров изглежда много подреден, липсва боклук, всеки двор и къща са прясно боядисани. Ако останете по-дълго тук ще видите как се правят канута с помощта на стари методи за копане в дървото. Интересно е как местното население посреща френския национален празник през юли месец.

Ще станете свидетели на състезание с канута, танци под ритъма на барабани и традиционната неделна литургия в църквата. Къщи за гости и малки хотели са рядкост в Раивавае. Все още местното население предлага удобствата на основа на приятелска вълна. Барове и ресторанти каквито сме свикнали да посещаваме в цивилизацията тук липсват.

Туристите са рядкост заради голямата отдалеченост от остров Таити. Полинезийците са доста срамежливи хора и често се усмихват на чужденците. Повечето не говорят френски или английски, макар да са френска колония от 150 години. Ако имате повече свободно време и допълнителен бюджет може да посетите остров Руруто или остров Тубуай. Ще останете удивени от приликата на тези две места с остров Раивавае Френска полинезия.

Save

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения