Забележителности на остров Сейнт Евстатий


Забележителности на остров Сейнт Евстатий

Най-важните забележителности на остров Сейнт Евстатий или по-известен с името Sint Eustatius. Това е много малка колония на Холандия, част от Холандски Антилии. Намира се на северозапад от островите Сеинт Китс и Невис. Историята около тази далечна дестинация е много интересна и започва още при първото плаване на Христофор Колумб, който вижда в далечината Sint Eustatius, но го подминава по неизвестни причини. През годините острова е бил под френско владичество, за кратко дори и на САЩ. Но най-голям разцвет има под  опеката на Холандия.

 

Забележителности на остров Сейнт Евстатий

Именно по тази причина през 2005 година местното население решава чрез референдум да си остане под покровителството на Холандия. Като написах население имам пред вид по-малко от  4000 души. Все пак острова е с площ едва 21 квадратни километра. Ако погледнем остров Сейнт Евстатий от югозапад или североизток ще кажем, че прилича на седло. Едното възвишение е изгасналия вулкан Quill , а в централната част на седловината живее местното население.

Там е най-равно , удобно място за пристигащите кораби. Безработицата на остров Сейнт Евстатий е нула. Мястото е удобно за складове на суров петрол, които са разположени в северозападната част. NuStar Energy е най-големият работодател на острова. Кои са Забележителности на остров Сейнт Евстатий? Не са много, но все пак да ги споменем: Както вече написахме най-важната атракция е изгасналия вулкан Quill на югоизток. Висок е 603 метра и се стига за около един част пеша.

От тук при ясно време се виждат съседните острови Сеинт Китс и Невис и може да направите красиви панорамни снимки на Sint Eustatius. От другата страна на седловината е Boven Hills или по-известно като  Signal Hill и Little Mountain. Това тихо и спокойно място не може да се използва за семейна почивка и плуване. Има само един плаж със ситен пясък  Zeelandia Beach, но условията не са много добри. Има още няколко непокътнати плажове в северната част като Venus Bay , Jenkins Bay и Boven Bay, но те са за разходка, колкото да ви подуха вятъра в косата и да чуете рева на вълните. Поради тази причина Sint Eustatius не влиза в списъците за почивка на Карибските острови.Sint-Eustatius-fort-Oranje

Крайбрежието е каменисто с едри вулканични камъни. Рядко идват фотографи и природолюбители за да се любуват на самотата в тази наистина атрактивна част на Земята. Холандския език е водещ, но повечето хора предпочитат английския език като международен и лесен. Интересна подробност е валутата на Sint Eustatius. Прието е да се ползва американския долар вместо еврото , което е в Холандия. Исторически забележителности са музея Sint Eustatius - малък но добре уреден с много артефакти и предмети на бита от минали периоди.  Fort Oranje - реставрирана е крепостта и оръдията, както и гарнизона.

Намира се на едно възвижение над главния град. Boven National Park - от 1996 година Национален парк, който обхваща всички незаселени площи на Sint Eustatius особено около вулкана Quill. На някои географски карти може да срещнете Quill National Park, който се застъпва по площ. Забранено е пашата на едрия рогат добитък , както на овце и кози над 300 метра надморска височина.

Причината е да се запазят няколко вида орхидеи, а от животните антилската игуана. Като цяло острова не е много интересен за туристите и те рядко пренощуват тук. Повечето идват на еднодневни екскурзии от съседните острови Сеинт Китс и Невис или Saint Martin. Ако имате водолазна екипировка може да се гмуркате в  Offshore зона. Има много потънали кораби и коралови рифове, които чакат да бъдат видяни и снимани. Тези подводни атракции са в зоната на двата национални парка, но контрола е слаб така че плувайте на воля и се наслаждавайте на природната красота на Sint Eustatius.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения