Природните забележителности на Санто Антао


Природните забележителности на остров Санто Антао

Санто Антао е най-западният и най-големият от островите Кабо Верде . На югоизток се намира остров Сао Висенте разделени от канал Canal de Sao Vicente . Това е вторият по големина остров в Кабо Верде. Островът има вулканичен характер и за това всичките му плажове са с черен цвят на пясъка.  Най-високата точка на остров Санто Антао е Topo de Coroa с височина от 1 979 m. Вторият  най-висок връх е Pico Da Cruz с височина 1585 метра. Островът е разделен от планинска верига на северна част и на южна част.

 

 

Природните забележителности на Санто Антао

Главния град на север е острова е Ponta do Sol, а на южната част Porto Novo, където има и фериботна връзка с остров Sao Vicente. Между двата града има асвалтов път по който може да минете с такси (около 45 евро ще ви струва). Помолете шофьора да спре когато се изкачите на голяма височина и да се насладите на идивителната гледка към остров Sao Vicente.

Разбира се пътища им аи към останалите населени места - Ribeira Grande, Ribeira da Cruz, Sinagoga и Vila das Pombas. Климатът е умерен океански с повече валежи в северната страна на острова, който е покрит с зелена планинска растителност. В югоисточната част климатът е сух и скалистите долини страдат от голяма ерозия. Единственият плаж, който ви препоръчваме на остров Санто Антао е плаж Tarrafal de Monte Trigo, но само през сухия сезон. Островът е смятан за един от най-опасните от гледна точка на вулканичната дейност.

Учените предполагат, че в близко време активността на вулканите ще се раздвижи защото се наблюдава постоянно покачване на температурата на водата около Ponta do Sol. Селското стопанствои риболова са основните отрасли на острова. През последните 20 години се обръща особено внимание на туризма.

Остров Санто Антао предлага пешеходен туризъм, разходка с пони, делтапланеризъм,  изградени са много туристически маршрути. На посетителите се предлага разходка на острова и наблюдение на рядко срещани птици (лешояди, стърчиопашки, blackcaps, врабчета).  Има много добри условия за катерене по отвесните склонове на планината. Жителите на острова са около 50 000 души.santo-antao-panorama

Въпреки спокойствието на пръв поглед  тук живота е доста суров.   Всички хора се познават и са много дружелюбни. В местните заведения за хранене се предлагат изключително вкусни рибни специалитети, миди и раци. От захарната тръстика по специална технология се прави ракия наподобяваща грог.

Добър вариант е обиколка на остров Санто Антао с велосипед. Очакват ви наистина приятни часове сред природните забележителности на Санто Антао. В местната дискотека ще се насладите на музика и танци до сутринта.
Природните забележителности на Санто Антао интересно място за спокойна почивка и разходка без да имате нужда от кола, преходи в планината и величетвени гледки към океана

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения