Остров Мари Галант Гваделупа


Остров Мари Галант Гваделупа

Остров Мари Галант Гваделупа, малък но красив морски рай за влюбени. Мари Галант е един от Карибските острови, част от задморската територия на Франция - департамент Гваделупа. Островът е с площ от 170 квадратни километра и население от около 12 000 души.

 

Остров Мари Галант Гваделупа

Остров Мари Галант административно разделена на 3 общини: Grand Bourg, Saint Louis и Kapesterre de Marie Galante, които са били създадени през 1994. Островът е известен като първата  земя, върху която стъпва мореплавателя  Христофор Колумб през второто си пътешествие, 03 Ноември 1493. Мари Галант е равнинен остров, най-високата си точка достига 204 метра. На северния бряг е осеян с камъни, и в западната част на острова са плажовете и мангровите гори.

На изток  острова се отделя от Атлантическия океан с коралов бариерен риф. В колониалните времена, на острова процъфтява тютюн, кафе, памук и захарна тръстика . Но с появата на нови технологии и по-напредналите модели на производство броят на растенията  рязко спадна и качеството на продукта започва да се подобрява. През XX век на остров започва производствотона  висококачествени алкохолни напитки - ром .

В днешно време, туристическия бизнес процъфтява . Има много исторически и природни забележителности, които привличат все повече туристи. Започваме разходката ни с историческия  град Grand-Bourg и посещение на  Музея на изкуствата и традициите. До него се намира полу разрушената сграда захарен завод от колониалната епоха.

Обръщаме внимание на възстановената каменна мелница и паметник на езерото Pond Punch Pond. Повечето туристи посещават остров Мари Галант заради прекрасните плажове Grand-Bourg , La Feuillere, Massacre beach. Желателно е да се включите в обиколка с екскурзовод и да дегустирате най-хубавият ром в света. През последните години е на мода да се сключват граждански брак , защото се смята че именно тук е голямата романтика на Карибско море. Gueule Grand Gouffre - естествена гигантска арка на северните скалисти брегове на остров Мари Галант.

В миналото остров Мари Галант е бил известен с стоте вятърни мелници. В наши дни са останали 72 вятърни мелници, а на тяхно място е построен вятърен парк. Заради големият интерес на туристите към производството на захарна тръстика са запазени волските каруци, с които е извозвана тръстиката. Дори има предвидени състезания с волски каруци.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения