Главни атракции в Миконос


Най-интересните и красиви атракции в Миконос

Главни атракции в Миконос може да видите навсякъде на това красиво място в Егейско море. Главният град на острова също се казва Миконос, известен със своята архитектура, нощен живот и малки магазини за сувенири. Емблемата на остров Миконос са вятърните мелници наредени в редица една до друга. Не пропускайте да опитате рибните специалитети в малките ресторанти по крайбрежната улица. Сигурно ще ви направи впечатление цвета на къщите, които са изцяло в бяло, като повечето от тях са на един или два етажа.

 

Главни атракции в Миконос

Те са толкова близо една до друга, че объркват туристите  и те се загубват в лабиринта от тесни улици. Това е добре за острова, защото по този начин, туристите успяват да купят повече неща от малките магазини и да ядат вкусни лакомства, специално приготвени за тях.

През летните месеци може случайно да видите известни хора от шоубизнеса и милионери. Интересната обстановка и нощните заведения са желано място за младите хора. От морските атракции в Миконос може да споменем за уиндсърфинг, гмуркане водни ски парасейлинг и дори сафари с джип. Главни атракции в Миконос са : Пеликанът Петрос, Вятърните мелници, Църквата Парапортиани, площад Алефкандра, Археологическият музей, амфитеатъра и други.

Най-интересните  плажове на Миконос са: Paradise известен с техно-партитата, плажа Лия тихо място за влюбени и Аграри малко популярен плаж но много чист и спокоен. mykonos-port Тъй като остров Миконос се намира в средата на Егейско море, туристите могат да пътуват до близките острови, дори до столицата Атина с кораб или ферибот. Популярни дестинации са остров Тинос, остров Родос, остров Наксос и др. За богатите туристи има възможност да дойдат на острова със самолет.

Добре е да се знае, че ако искате да разгледате подробно остров Миконос не е нужно да си наемате кола, защото движението е много натоварено и има много задръствания. Дори властите на острова забраняват през летните месеци движението на моторни превозни стредства.

Добър вариант е да си наемете малък мотор тип скутер. Особено младежите предпочитат този начин на придвижване, което понякога им коства леки наранявания заради факта, че се вмъкват между колите. Такива проблеми има на други гръцки острови Санторини и Astypalaia , но за туризма се правят изключения.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения