Други забележителности по света


Острови Сан Блас Панама

Острови Сан Блас Панама, доста туристическо място, но зависи кога ще ги посетите. Намират се на север от континентална Панама и на изток от Панамския канал. Разпръснати са в карибско море на голяма площ.

 

Около 360 острова, като половината са населени в провинция Куна Яла. Естествено говорят само испански, и съвсем малко английски. Като цяло няма да имате проблем с комуникацията, поне за елементарните неща които ви интересуват.

Как да стигнете до островите Сан Блас

Ако сте в град Панама е необходимо да вземете автобус или кола до Ел Понвенир. Пътя е около 3 часа. След това е най-добре да вземете някоя организирана екскурзия, която е най-бюджетния вариант поне за нас. Спахме 3 дни на островите Сан Блас. Всъщнот те са Кайос Лимонес и Кайос Холандез. Ние бяхме на Кайос Холандез и не съжаляваме за това Мисля че 350 долара общо беше всичко заедно с храната. Носете си вода и допълнително храна, защото порциите в ресторанта не са големи. Интересно е да се спомене че когато храната е сервирана , един от местните хора надува един рапан, с което ни подканя да дойдем да ядем. Имаме само 30 минути за това. Доста оригинално нали.

Какво може да правите на островите Сан Блас

Ами не са много тези възможности, защото всеки остров е много малък по площ. Обикаля се за минути. Освен да се гмуркате и да се излежавате на плажа, друго не се сещам да ви препоръчам. Инъче водата е много топла, както и температурата на въздуха. Носете си слънцезащитни кремове и репеленти срещу комари. Тъй като тук духа постоянно вятър, комарите са рядкост, но все пак ги има. Вечер е влажно и прохладно, но това не е проблем. Условията не са много добри, особено ако сте свикнали да спите в 3 или 4 звездни хотели. Преживяването си струва, защото всичко е много диво.san blas острови

Ние организирахме две допълнителни екскурзии: Еднодневна обиколка на Кайос Лимонес включваща Dog island и isla Diablo. Другата екскурзия беше Кайос Холандез, Isla Tortuga, Залива Starfish, и на още един остров, който не разбрах как се казва. Те са няколко един до друг и не съм сигурен дали се ходи на един и същ остров. На всяко място гмуркането е задължително, защото прозрачността на водата е много голяма. Носете си собствени очила и маска за гмуркане, макар че може и от хотела да си вземете. Ако имате късмет под водата може да видите делфини , морски звезди, костенурки и малки рифови акули.

Вечерта на островите няма какво да се прави, стъмва се около 18.30 часа. Освен да обменяте информация за пътешествия с другите туристи и да си пиете алкохола, който евентуално си носите в багажа, друго няма какво да правите.

Всъщност острови Сан Блас Панама, не са по-различни от всеки един друг тропически остров. Няма много туристи и са за хора, които обичат да мързелуват на плажа. Ние не сме от тях , така че повече от три дни не можахме да останем там. Доскуча ни много, признавам си.

 

 

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения