Хората все по-рядко се женят-причини!


Хората все по-рядко се женят-причини!

Според проучване Pew Research Center в момента в САЩ има рекордно нисък брой  американци , които  се женят. В сравнение с 1960 г., когато 72% са били женените жители, сега само 51% от американците са минали под венчилото. Данните от това изследване са поместени в електронното издание на BBC News.

Хората все по-рядко се женят-причини!

Средната възраст на хората сключили брак  също е рекордно висока - 26.5 години за булките и 28,7 години за младоженците.

Самотни хора - неженени

 Проучването показа също , че  през последното десетилетие се е увеличил броят на възрастните хора, живеещи със сключен брак, самотни хора и самотни родители.

В сравнение с 1960 г., когато 59% от хората на възраст от 18 до 29 години са женени, сега само 20% от младите са регистрирали граждански брак. 

Не е ясно обаче дали  младите хора  са отложили с времето брака или  го отхвърлят по принцип.

Проучването също така показва спад в броя на новите бракове с 5% от 2009 до 2010 година. 

Съжителство без граждански брак

 

Изследователите смятат , че това  не  се дължи на икономическата криза, тъй като подобна тенденция се наблюдава в Европа, независимо от икономическите показатели.

Според проучването също е намалял броят на американците, които имат поне един брак - от 85% през 1960 г. до 72% през 2010 година. жена и мъж се женят

Ако тенденцията се запази, през следващите няколко години, по-малко от половината от американците ще са женени.

Въпреки че учените не са изучавали причините за тази тенденция, те отбелязват, че хората с висше образование  много по-малко вероятно е да се оженят, отколкото по-малко образованите хора. 

По-ранно изследване на  Pew Research Center показа, че 6 от 10 американци смятат, че институцията на брака е отживелица, обаче 61% от хората, които никога не са били женени, биха искали да го направят.

Спомнете си, че експерти от Университета на Мичиган в САЩ стигна до извода, че бракът прави мъжете по-добри  или поне намалява желанието им да извършат противообществени прояви.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения