Долу силиконовите гърди!


Долу силиконовите гърди!

Френски власти препоръчаха на  30 000 жени, които  в гърдите си имат дефектни импланти да ги отстранят своевременно за да  избегнат развитието на рак. Въпреки това, правителството казва, че няма доказателства, че субстанцията в  имплантите  има връзка с  наличие на рак на гърдата, съобщава BBC News.  

Долу силиконовите гърди!

Имплантите  произведени от „Poly Implant Prothese” (PIP) бяха забранени миналата година, след като се оказа, че те съдържат  немедицински силиконов пълнеж. Тези импланти са имплантирани на стотици хиляди жени по целия свят.

Дефектни силиконови импланти

 Въпреки това, британските власти не са съгласни с френското правителство. Регулаторната агенция за лекарства и здравни продукти на Обединеното кралство (UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority — MHRA) счита, че не е необходимо да се  премахват вече сложените импланти. Въпреки това, никой не  забранява  да се консултирате с хирург или клиника и евентуално да премахнете тези  протези, като превантивна мярка.

Качествени силиконови импланти

Реконструктивната хирургия ще се изплаща от здравната каса, но във Франция ще се възстановяват разходите на новите импланти, само ако операцията се извършва като част от реконструктивна хирургия след рак на гърдата.Силиконови импланти позволяват ефективна реконструкция на гърдата след ампутация или травма. silikonovi gardi

Въпреки това, те се радват на голяма популярност сред жените, които търсят увеличаване на бюста до желания размер. Обикновено, те не се страхуват от  предупреждението  за възможна "миграция" на имплантирани протези  или скъсване, нито от  възможните усложнения.Осем случая на рак са били докладвани при жените с импланти, но френските власти казват, че те не са непременно свързани с дефектни импланти.

Миналата година PIP беше  забранено използването на нейните импланти. Най-малко 250 британски жени са предприели правни действия срещу клиники, които ги ползват."Бихме препоръчали  недоволните жени да съдят  PIP, но очевидно  те са обявени в несъстоятелност, следователно няма как да си получите парите си обратно" сподели пред медиите адвокат Марк Харви, цитиран от Ройтерс.

Повече от 300 000 импланти се смята, че са продадени в световен мащаб от PIP през последните 12 години в около 65 страни. Повече от половината от износа си отиде в Южна Америка, включително във Венецуела, Колумбия, Аржентина и Чили. В Бразилия, около 25 хиляди жени се смята, че са имали импланти, предаде АФП. Западна Европа е друг основен пазар -Великобритания, Испания, Италия, Германия и Украйна за които се знае , че са внесли торбички PIP силиций.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения