Открития


Каква е тайната на заспиването след секс?

Учените са открили какво е крайното извинение на мъжете, които прегръщат възглавница след секс и сладко сладко заспиват. Виновникът за това е мозъка, който ги кара автоматично да заспиват.

 

Френски изследователи сканирали мозъците на мъжете по време и след секс и установили, че кората на главния мозък, който е отговорен за съзнателната мисъл се изключва по време на оргазъм.

След секс, хормоните  окситоцин и серотонин  деактивират сексуалното желание и правят мъжете сънливи, съобщава  Daily Mail .

Неврологът Серж Столеру, който завежда катедрата по  изследвания INSERM, каза, че тези опити дават първите признаци  за това, което се случва в мозъка по време на оргазъм.

"След като мъжете изпитат оргазъм те обикновено попадат в т.нар.  рефрактерен период, в който те не могат да се събудят", каза той. "Жените обаче са различни. Те  изглежда нямат толкова  силен рефрактерен период и може би затова  искат повече, докато техните партньори просто искат почивка."

Проучването, което е публикувано в списание Neuroscience and Biobehavioral Reviews, също добавя, че  мозъците на мъжете отделят химикал  наречен пролактин, което създава чувство на сексуално удовлетворение.

 Според Daily Mail , проучванията също потвърждават, че  мъже, които имат недостиг на пролактин се чувстват по-малко уморени след секс. Университета на Мичиган направи проучване по-рано тази година, в което заяви, че мъжете, които все още са будни след секс, често се чувстват несигурни и жадуват за обич.

Те са анкетирали 456 хетеросексуални доброволци за моделите на съня с партньора си и  установиха, че гушкане и разговорите след секс помагат  за насърчаване на комуникацията между двойките.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения