Кабо Верде, райско кътче сред Атлантика


Основни атракции на островите Кабо Верде

Кабо Верде е архипелаг в Атлантическият океан, намиращ се на около 600 километра на запад от континента Африка. Състои се от 15 вулканични острова като Сантягу, Сау Висенти и Санту Антау са гъсто населени. В миналото Кабо Верде е бил важна спирка за корабите, които прекосяват Атлантика, но след откриването на Суетският канал в  Египет, стратегическото положение на архипелага се загубва и интереса към него намалява.

 

Кабо Верде, райско кътче сред Атлантика

Република Кабо Верде е със статут на португалска колония, макар да има извоювана автономност.  Туризмът през последните години заема все по-голяма част от приходите на архипелага. Туристите главно посещават изгасналите на островите вулкани. На остров Фогу  се намира единственият неизгаснал вулкан с височина  2829 метра (Пику ду Фогу). Западните острови като Сантяго, Фагу и Сао Николао  са планински, а източните Сал, Боа Виста и Майо са относително равни.

Най-интересните атракции в Кабо Верде

  Страната е известна най-вече с водният си туризъм (водни спортове и спортен риболов). Макар местното население да са креолци, има доста запазени португалски архитектура и обичаи. Голям е интереса на туристите към подводните гмуркания и потънали в миналото платноходни кораби . Най-посещаваният остров в архипелага  Кабо Верде е Сао Висенте. Плажовете са подходящи за релакс и обслужването е на високо равнище. Островите може да се посещават целогодишно, а туристите ще останат много доволни от разходката сред историческите колониални градове – Миндело и Рибейра Гранде.

Накратко Кабо Верде може да се опише с думите – спокойствие, красива природа и музика.  Усмивката е често срещана сред населението на Кабо Верде и си има термин ”морабеза”. Това означава приятелски настроен към тебе човек, който те поздравява с усмивка.

Всеки един от островите може да се опише с няколко думи: Приказните плажовете на Боа Виста, красивите планините на Сан Антао, вулканичната дейност на Фого, европейският начин на живот в Сан Висенте, недостъпният остров Санта Лусия, изтънченият дух на Сан Николао, райската природа   на остров Сал, музиката, танците и баровете  на Сантяго и старите легенди на остров Брава – това са само малка част от атракциите на Кабо Верде. Посетете тези далечни острови защото ще останете наистина доволни.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения