Ръбове и ъгли в домът ни според Фън Шуй


Ръбове и ъгли в домът ни според Фън Шуй

Някои структурни детайли са проблематични според фън шуй. Мнозо чес­то те влияят на чи и могат да причинят дискомфорт на обитателите на къщата.

Ръбове и ъгли в домът ни според Фън Шуй

Ръбове. Могат да отклонят потока на чи през стаята и да създадат затрудне­ния на хората там. Всеки, който се е разхождал по улицата във ветровито време, сигурно е забелязал, че около ъглите на високите сгради вятърът брули най-немилостиво, тъй като се завихря като спирала.

Енергията Чи в ръбовете и ъглите в стаята

Там, където сте­ната е скосена, обикновено се поставя носеща колона. Подобна среда не е благоприятна за потока на чи, тъй като колоната обикновено е квадратна и има четири остри ръба, като остриета на ножове.Ако в помещението има такива остри ръбове, желателно е да ги смекчим.

 

Поставянето на растения или на тапети от плат са добри решения. Ако е възможно, колоната трябва да се направи кръгла и тя ще създава съвсем различно впечатление.

Фън Шуй в помощ за домът ни

Наличието на ръбове по мебелите, които освен това са насочени към нас, ни въздейства и ни кара да се чувстваме неудобно. Такива често са ръбове­те по камините или библиотечните рафтове.

 

Поставянето книгите в зат­ворени шкафове е възможно решение, но така се лишаваме от удоволстви­ето да измъкнем бързо книга, която сме си избрали.енергия в ъглите на стаята

 

Можем да използваме растения, за да смекчим ръбовете в близост до мястото, където седим.

 

Ъгли. Ъглите на стаите са често тъмни, така че е добра идея да поставим там нещо цветно, като например ваза с цветя.

 

Друго решение е лампа или аквариум.Поставянето на рас­тения в тъмен ъгъл, където чи се застоя­ва, може да помогне.Растения с остри листа или бодли са подходящи, стига листата им да не са насочени към места­та за сядане, защото тогава могат да иг­раят ролята на „от­ровни стрели“, пора­зяващи обитатели­те.

 

Аплици или кръгла масичка с лампа върху нея са други подходя­щи решения за тъмни­те ъгли.Нишите отстрани на камината често са изпълнени с рафтове, които помагат да се предотврати задръстването на зоните, при положение че не са претъпка­ни с вещи, но не са и празни.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения