Двойка съпрузи продават домът си за да си купят мост


Семейство си продава къщата и си купуват мост

Двойка продават собственното си жилище за да си закупят  мост, който им осигурява стабилен доход и данъчни облекчения според местното законодателство.

 

Двойка съпрузи продават  домът си за да си купят мост

Една двойка от Великобритания рискува като си продаде къщата и своя бизнес, за да си закупи  селски мост, който ще им позволи да вземат такса от  автомобилите които преминават по въпросният мост.

Кой може да си купи цял мост?

Разбира се на пръв поглед идеята за такъв бизнес е малко абсурдна, но собствениците  на това старо съоръжение са си направили сметката добре.

Греъм Пени и Маги Тейлър са  платили  £ 403,000 за „Whitney-on-Wye” така е името на моста, който свързва  Херефорд и Hay-он-Уай.

Нека добавим, че към цената на моста влизат и къща с две спални и 1.1 акра земя.

most za prodan

Съвети как може да се сдобием със собствен мост

Целият този „комплекс” е построен  през далечната 1779 г. и според законите на Обединеното Кралство е освободено  от данък по закон от Парламента, тъй като е частно финансиран.

Колко се печели от този мост си направете сами сметката.

На седмица се събират около £ 2,000, но възрасното семейство  ще трябва да плащат за годишна поддръжка и всички разходи на наетият персонал.
Транзитните такси, които трябва да бъдат одобрени от Министерството на транспорта, са както следва: за велосипед 10пенита, 20пенита за мотоциклети и 80пенита за лека кола или леки превозни средства.

Мостът е бил продаден само два пъти преди това на  една фамилия, която го е стопанисвала цели 180 години.

Основна реконструкция на моста е правена през 1993 г., като  последния собственик е инсталирал автоматична бариера. Именно тя е заменила стоянката за събиране на таксите, като се разчита на чесноста на преминаващите по моста да си пускат паричките в кутията.

Двойката е продала  дома  и фирмата си за обучение на кадри в Cotswolds. Г-жа Тейлър, която е на  47 г., заяви: "Аз прочетох статия за продажба във вестника  и като видях снимката на моста се влюбих  в него още на мига."

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения