Майчино мляко за възрастни


Майчино мляко за възрастни

Сладоледената сладкарница  Ковънт Гардън в Лондон, Обединеното кралство , е включила в своето  меню крем сладолед, изготвен въз основа на човешко мляко, посочва агенцията Reurets.

Цената на една топка сладолед е 23$. Основателят на кафенето  Мат О'Конър  заяви пред агенцията, че млякото си го набавя от 15 жени, които откликнаха  на обявата пусната в  интернет форум за млади родители. Той смята, че новият сладолед ще се продава добре, защото това е естествен продукт, произведен при най-естествени условия.

Майчино мляко за възрастни

Невероятно-сладолед от Майчина кърма

И една от майките, които са се съгласили да продават млякото си за сладолед, каза, че така ще  популяризира кърменето.Тя се надява, че след като хората осъзнаят колко вкусна може да бъде кърмата, младите майки ще бъдат по-склонни да кърмят децата си.

Интересното е, че това не е първото предложение от този вид. През 2008 г. група борци  за етично отношение към животните в САЩ, призоваха основният производител на сладолед компанията „Ben & Jerry's Homemade Ice Cream”, да премахване  производството и употребата на краве мляко и да го замени с майчино мляко . Смяташе се, че по тази начин ще  се постигнат две цели: да се намалят страданията на кравите и да се предложи  на потребителите по-полезен продукт. Според активистите, независимо от факта, че идеята за замяна на краве мляко с  човешко  изглежда абсурдна, наистина абсурдно е и да се храним с краве мляко.

Майчиното мляко е изключително полезно. Така например, американските учени са установили 10 детски болести, които не се появяват при деца които са били кърмени. В списъка са такива болести като екзема (атопичен дерматит), инфекции на средното ухо, инфекции на долната част на дихателната система (например пневмония), както и астма, диабет и синдрома на внезапната детска смърт.ice stern

Смята се, че ако 90% от младите майки в САЩ  кърмят децата си до шест месеца, както бе препоръчано от Световната здравна организация, на американската система на здравеопазването всяка година ще се спестява около 13 милиарда долара. Взема се  под внимание както преките разходи за медицински грижи, така  и непреките разходи, като платен отпуск по болест, които родителите вземат  за да се грижат за децата си.

Ето и нещо наистина любопитно.Учените са доказали, че  онези деца, които са били  кърмени  на възраст от 6,5 години, показват значително по-добри резултати в IQ-теста. Учителите също така отбелязват, че тези  деца по-добре пишат и четат, отколкото техните връстници, които рано са отбити от майчината кърма.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения