Какво бихте използвали, за да укротите крокодил?


Какво бихте използвали, за да укротите крокодил?

Кламер, Щипка за крокодили, Хартиен плик, Пазарска чанта или Ластик.

За крокодилите с дължина до 2 м обикновеният ластик ще ви е достатъчен,за да успеете да избягате.

Какво бихте използвали, за да укротите крокодил?

Мускулите,които затварят челюстите на крокодилите и алигаторите,са толкова силни,че натискат със същата сила,с каквато ще ви натисне падащ от високо камион.Но мускулите,които отварят челюстите,са достатъчно слаби,за да можеш да държиш устата на крокодила затворена само с една ръка.

Формалната разлика между алигаторите и крокодилите е,че крокодилите имат по-дълга и по-тясна муцуна,по-широко разположени очи и четвъртия зъб на долната им челюст стърчи навън,вместо да пасва в горната челюст.Освен това някои крокодили живеят в солена вода,а алигаторите обичат само сладка.

На гръцки грокодил означава гущер.Името се среща за пръв път у Херодот,който ги забелязал да се припичат по бреговете на Нил.Алигатор е произлязло от испанското El lagarto das Indias,гущер от Индия.

Никое животно не плаче,когато човекът го измъчва до смърт.Крокодилските сълзи са мит от Средновековието.Сър Джон Мандевил отбелязва през 1356г.,,На много места в Индия се срещат кокадрили, т.е. вид дълги змейове.Те убиват хора и плачат,когато ги ядат”.Крокодилите имат сълзни жлези, но те водят направо до устата,така че никакви сълзи не могат да се видят отвън.

Вероятното обяснение за легендата е в близостта на жлезите,които овлажняват окото,до гърлото на крокодила.Възможно е те да изпускат течност,когато крокодилът се опитва да погълне нещо голямо.Крокодилите не могат и да се усмихват - те нямат устни.

Стомашните сокове на крокодила съдържат достатъчно солна киселина,за да разтворят желязото и стоманата.От друга страна,не се притеснявайте,че някой крокодил може да се вмъкне в градската канализация.Крокодилите не могат да живеят без ултравиолетовото лъчение на слънцето,което участва в преработката на калция в организма им.Тази градска легенда произхожда от една статия в,,Ню Йорк Таймс” от 1935г.,която разказва как едни момчета измъкнали алигатор от канал в Харлем и го пребили с лопати.Той вероятно е попаднал там случайно през някой наводнен приливник.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения