Други новини


Firefox за милиони

Излезе на пазара най-новата версия Firefox. Само  вчера, около  5 милиона души успяха да я изтеглят , съобщава BBC News. Компанията Mozilla, пусна този  браузър, който, между другото, е вторият  най-популярен в света. Създадена е  карта на света, на която в реално време се  показва къде се инсталира и  актуализира Firefox.

Въпреки това, макар и 5 000 000, което си е доста  впечатляващ брой потребители, 4-та версия на браузъра изостава в сравнение с  своя предшественик, който в първия ден беше изтеглен от  8 милиона души.Това е рекорден брой изтегляния за  третата версия на браузъра и е включен в книгата на Гинес . 

Може би намаленото сваляне се дължи на  фактът, че предварително беше  съобщено, че  4-та версия на Firefox е достъпна преди един месец, така че много хора най-вероятно са се възползвали и я имат вече. В допълнение,  Firefox  е допринесъл за  нарастващата популярност на Google Chrome.

Пускане на пазара на новата версия на Firefox фактически  е само месец по-късно след излизането на Internet Explorer 9. И двата браузъра са доста сходни:  обещават на клиентите бърза и по-сигурна връзка, широкото използване на HTML 5 и т.н. Една от разликите се състои в това, че Internet Explorer 9 е предназначен изключително за Windows Vista и 7, въпреки че две трети от потребителите  все още използват Windows XP.

Подобряване на качеството и безопасността на интернет  би трябвало да се промени ако си смените операционната система, или преминете  от Internet Explorer на Firefox,което е  много по-лесно. И това ще бъде от съществено значение за по-нататъшното разпространение на Firefox. Според анализаторската компания Statcounter «Firefox 4 вече притежава 1,95% от пазара на браузъри, а IE 9  е само с 0,87%».

Microsoft пусна инструкции за безопасност, която предупреждава за пропуски в системата за защита, което може да даде възможност на  хакерите да крадат лична информация. Потенциално застрашени са всички потребители на Internet Explorer, т.е. около 900 милиона души по света.

Разбира се операционната системата Windows и приходящият към нея браузер  Internet Explorer са в „опасност ” само при отваряне на някои уеб страници или файлове.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения