Да преборим тъмнината - Nokero В N100


Да преборим тъмнината - Nokero В N100

Повечето от нас не си дават сметка, че когато слънцето залезе ние пак сме на светло. Но близо два милиарда души живеят без електричество, според  американското министерство на енергетиката.

Да преборим тъмнината - Nokero В N100

Когато слънцето отива надолу, хората, които живеят на разстояние от електрическата мрежа и не им е никак леко. Те живеят в тъмното  или използват  изкопаеми горива като керосин за светлина.

Социаленият  предприемач Стивън Katsaros е  изобретил електрическата крушка захранвана с слънчева енергия, като се надява да донесе чиста и безопасна светлина на хората в развиващия се свят. Идеята на Katsaros за такава крушка се роди през януари. И когато идеята започна да се оформя като реален продукт, той напуска работата си като агент на патентна  правна фирма и  се фокусира върху новият си продукт.

Част от комфорта за  туристите  и дори за тези, които търсят лесен начин за осветление в селските си дворове се интересуват от крушката на  Katsaros. Но той се фокусира върху разработването на Nokero(така се казва крушката) за развиващите се страни и райони на бедствия.light "Опитваме се да  намалим разходите, така че 2.8 милиарда хора по света, които имат доход по - малко от два долара на ден да могат да си го  позволят това."

В N100 слънчева крушка е с размерите на стандартна крушка с нажежаема жичка и има четири малки слънчеви панели в  пластмасов корпус. Пет светодиоди и сменяема батерия NiMH вътре предоставят до четири часа светлина, когато устройството е напълно заредено.Достатъчно е крушката да е през целият ден навин за да се зареди и след това я включвате  и през нощта.

В САЩ продукта струва $ 15 и всеки може да си го позволи, но  за много хора в развиващия се святтова е все още невъзможно. Но Katsaros казва, че  цените ще бъдат значително намалени за големи  поръчки. Всяка крушка Nokero ще възвърне инвестицията си  в рамките на пет месеца и  собственикът вече няма да има  нужда да купува керосин.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения