Ценни съвети за цветовете в домът ни


Ценни съвети за цветовете в домът ни

БЯЛОТО-представя чистото платно, а черното символизира основата, върху която можем да създадем картина с цветовете, както и с различните нюанси и оттенъци, които могат да се получат от тях.

Ценни съвети за цветовете в домът ни

 

ЧЕРВЕНО- доминиращ и стимулиращ цвят, той намаля­ва обема на помещенията и размера на предметите. Полезен е като акцент. Не се препоръчва за трапезарии, детски спални, кухни или ра­ботилници. Асоциира се с топлина, просперитет и напредък, но също с гняв, срам и омраза.

Цветовете зелено (Дърво), червено (Огън) и жълто (Зе­мя),

внесени в същата стая, уравновесяват петте еле­мента картина c цветовете, като и c различните нюанси и оттенъци, които могат да се получат от тях.

ЖЪЛТО-Този цвят се свързва с просветлението на ума и интелиген­тността, стимулира ума и подпомага храносмилането. Неговите по­ложителни качества са оптимизъм, разум и решителност, докато отрицателните са коварство, самомнителност и непреклонност. Подходящ е за антрета, вестибюли и кухни, но не за стаи, където ще медитирате, нито за бани.

ЗЕЛЕНО- Зеленият цвят символизира растежа, плодовитостта и хармонията, той е умиротворяващ и ободряващ. Положителните му качества са оптимизъм, свобода и равновесие, но отрицателните включват завистта и измамничеството. Подходящ е за терапевтич­ни помещения, оранжерии и бани, но не е желателно да се използва в дневни, стаи за игри или за учене и умствен труд.

СИНЬО-Умиротборяващ и успокояващ цвят, той е свързан с духов­ността, съзерцанието, мистериите и търпението. Положителните му влияния са вяра, доверие и сигурност. Отрицателните са подозри­телност и меланхолия. Синьо може да се използва в стаи за медита­ция, спални, лечебни помещения и за увеличаване на пространства, но не е подходящ за дневни, трапезарии и кабинети.boqdisvan es razlichni cvetove

ПУРПУРНОВИОЛЕТОВО- Увеличава жизнеността, впечатлителността, достойнството и духовността. Положителните му страни са вълнението, страстта и мотивацията, а отрицателните - мрачността и насилието. Може да се използва в спални и стаи за медита­ция, но не в бани и кухни.

РОЗОВО - Този цвят се свързва с чистотата на мислите и символизи­ра щастието и романтиката. Няма отрицателни въздействия. Под­ходящ е за спални, но не за кухни и бани.

ОРАНЖЕВО- Мощен и весел цвят, който насърчава общуването. Сред положителните му качества са щастие, концентрация и ин­телект, а отрицателната му страна е бунтарството. Подходящ е за дневни и трапезарии, както  и за антрета и вестибюли, но не е желателно да се използва в малки помещения и в спални.

КАФЯВО-предлага стабилност и тежест. Положителни­те му страни са безопасност и елегантност, докато отрицателни­те включват занемареност, потиснатост и стареене. Подходящ е за кабинети, но не и за спални.

БЯЛО- символизира новото начало, чистотата и невинност­та. Положителните му влияния са чистота и свежест, а отрицател­ните - студенина, безжизненост,застиналост. Използва се за бани и кухни, но не е подходящ за стаи на малки деца и за трапезарии.

ЧЕРНО-Този цвят е тайнствен и независим. Положителните му ка­чества включват интерес, сила и привлекателност, докато отрица­телните се свързват със смъртта, тъмнината и злото. Много е по­пулярен в тийнейджърските стаи и в спалните, но не бива да присъс­тва в стаи на малки деца, на болни, в кабинети и учебни стаи или дневни.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения