Опасни химични съставки в козметиката


Опасни химични съставки в козметиката

В магазините за козметика се продават различни дезодоранти и антиперспиранти, но ако сте загрижени за здравето си  или въздействие върху околната среда от използването на такива продукти  има алтернативи .

Опасни химични  съставки в козметиката

Някои хора се притесняват за общите химикали, които са в съдържанието на дезодорантите  като парабени , формалдехиди и триклозан , но повечето опасения се фокусират върху алуминия, съставка против изпотяване, която блокира порите и подтиска изпотяването . 

Преди време за алуминият беше пуснат слух, че е опасен и може да доведе до рак на гърдата и други болести, обаче Националния онкологичен институт казва, че това изследване е неубедително. 

В допълнение към тези потенциални рискове за здравето, алуминият има сравнително малко разрушително и замърсяващо действие върху  околната среда. 

Ако обаче се притеснявате от по-горе написаното, намерете други  естествени алтернативни дезодоранти. Ето и една бабешка рецепта за борба с мириса и изпотяването под мишниците.бабешки рецепти срещу изпотяване

Сода и царевично нишесте

Използването на сода за хляб като дезодорант е един лесен начин за борба с мириса на тялото, без да се подлагатена  различните химични вещества. 

Смесете една осма от една чаена лъжичка сода за хляб с малко вода, ако не се разтваря я втрийте в ръцете си.

После добавете  шест лъжици царевично нишесте и разбъркайте сместта.   Добавете толкова вода , колкото е нужно за да се получи кашичка. Намажете местата, които се изпотяват , като например подмишниците и  ще стопирате влагата.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения