Заболявания на офис служителите


Заболявания на офис служителите

Разширени вени и хемороиди.

Хората, които водят заседнал начин на живот и работа в седнало положение са  предразположени към тези заболявания повече от другите. Разширени вени са пряка последица от заседналият начин на живот.

Заболявания на офис служителите

Какво трябва да се направи – да не се седи в поза  "крак върху крак!" 

Това е - най-краткият път за разширяване на вените. Факт, е че такава поза не позволява на кръвта да циркулира правилно, като  кръвния поток се забавя значително. 

Болки в гърбът и кръста в офиса

Избягвайте да стоите на стола целият ден! Най-малко веднъж на всеки час ставайте и се разхождайте по коридора (за да  проверите колеги какви ги вършат). 

Много добре е  ако можете да намерите 5 минути да помарширувате на място и да правите  кръгови движения с краката в двете посоки. 

Офис неволи

Като се приберете в къщи, лягайте  в продължение на 15-20 минути на дивана с крака вдигнати над равнището на главата. Ако ви мъчат стари хемороиди, освен разходката, която е препоръчителна, сядайте на стола и се отпуснете на задните си  части.Болките в гърба също не са за пренебрегване.

Според статистиката, половината от служителите в офиси ззнаят какво е "остеохондроза".

 Болестта не подминава и младите хора, които са пряко свързани с работата в офиса. Остеохондроза е много неприятно нещо.rabota v ofis

Болката възникна в различни области на гръбначния стълб, гърба се обездвижва  и създава тежък дискомфорт. 

Какво да правим? 

Седейки пред компютъра, трябва да променяте позицията на всеки половин час. Това помага за предотвратяване  дренирането  на мускулите. В идеалния случай – изправяйте се по-често  и се разхождайте по възможност в стаята. 

Правете гимнастика на гърба и кръста, като въртите на различни посоки главата, краката и ръцете. Отлично упражнение е да  завъртите тялото си и  на стола в противоположни посоки.

Друго интересно упражнение, което не изисква да ходите специално до фитнес залата е да се (отпуснете, балансирате) задържите с ръце тялото си на  ръба на плота така че да ви изпукат кокалите.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения