модни тенденции в облеклото, актуално за сезона, модерни дрехи,


Ръчно плетиво и дънките

Ръчно плетиво и дънките - една голяма любов. А защо не и артистично обединени в едно изделие? Едва ли има по-добро съчетание от това на разкошен, цветен ръчно плетен топ или пуловер, в съчетание с любимите дънки! Цветните, структурирани плетива са художествено произведение сами по себе си. Те могат да бъдат изчистени, или да събират цял калейдоскоп от цветове и форми, обединени в една подвижна картина.

 

Ръчно плетиво и дънките

Малко по вид са дрехите, в които е възможно да бъдат съчетани толкова много цветове, материи форми и идеи, като изплетените на ръка шедьоври от сръчните ръце на майсторка на куките - било то пуловер, блуза, или кокетни шапка и ръкавици. Всяко подобно плетиво, независимо на една или на две куки, е уникат само по себе се и носи своя колорит и идентичност.

Това е, което прави ръчно изплетените дрехи и аксесоари толкова предпочитани и харесвани от любителите на естетичното и уникалното. Усещането да носиш нещо различно от масовото е толкова приятно, а и по този начин имаш възможност да изразиш по-добре своята индивидуалност. Дали пъстро съчетание от различни по вид прежди, или едноцветен, семпъл пуловер от фин мохер, ръчното плетиво изисква неутрален фон, на който биха могли да изпъкнат още повече неговите достойнства и неговия колорит.

Как да използваме ръчното плетиво

Едва ли съществува нещо по-подходящо за целта от познатите и любими в цял свят, скромни, но вечни и толкова обичаните дънки. Те са толкова много видове, кройки и цветове, ще са идеален вариант за съчетание с екстравагантните и кокетни ръчно изработени пуловери и блузи. Естествено, при по-колоритна и ангажираща горна част, дънките е желателно да са по-семпли, без много разбридвания, излишни метални елементи, кристали и пайети, привличащи вниманието.

Така то се фокусира изцяло върху плетивото и има баланс в ансамбъла, който сме избрали да облечем. Затова изчистените, класически дънки са най-добрата комбинация за един ефектен, ръчно сътворен топ. Също така, не на последно място, трябва да споменем силуета, който е много важен за един добър аутфит. Дънките, особено тези с ликра, тип "скини", са тесни и са за предпочитане в съчетание с често обемните и не толкова елегантни плетива.Okantvane-na-rachno-pletivo

Известно е, че две обемни дрехи не дават нужния изчистен силует, напротив, те го правят по-широк и торбест. Това е другата причина дънките да са идеалното допълнение към плетивата, които обикновено са по-свободни и разкроени. Ръчно плетени дрехи и жилетки, съчетани с по-тясна дреха в долната част, са много добър ансамбъл. Така съчетани, те придават елегантен вид на силуета и балансират по-обемната и ангажираща вниманието горна част на тоалета.

Описаното горе е една добре позната и предпочитана комбинация и от дамите, и от мъжете - плетиво и елегантни дънки - просто класика. Има обаче и по-смели творци, които въпреки предизвикателствата, предимно от техническо естество, съчетават дънковите елементи и плетивото в едно изделие. Много по-атрактивно и уникално, отколкото двете поотделно. Малко майстори на плетивата рискуват да излязат от рутината и да се впуснат в подобни експерименти, защото всеки е индивидуален и няма схема, а всичко се сглобява на място.

Всяко изделие е уникат и рядко може да бъде повторено. Това, естествено, го прави много по-ценно и търсено, но и изработката му е по-сложна от класическото плетиво на една или две куки. Да успеят да вплетат елементи от дънков плат или дори части от дънки, с характерни елементи - джобове, гайки, характерните двойни шевове и капси в плетивото, е предизвикателство. То изисква не само повече въображение и творческа нагласа, но и технически е по-трудно. Трябва да бъде споменато, че едната материя е разтеглива и мека, а другата не, което трябва да се вземе под внимание за крайните размери и качеството на новия продукт. Тук често има изненади и ако дънковата част е по-голяма, ще е нужно дрехата да е по-широка или тясна, но със закопчаване. Самото вплитане на дънковите парчета е на ръка.

Какви комбинации от дънки с ръчно плетиво да направим

Обикновено с тънка кука, която може да пробие плата, се минава първия изплетен ред. После продължаваме с по-голяма кука и желаната дебелина прежда. Друг вариант е да обиколим дънкови плат с бод фестон, за който после захващаме плетивото. И двата варианта са еднакво добри, зависи от предпочитанията на майстора. Въпреки малко по-високата сложност и повечето отделено време, усилието определено си струва, заради уникалността на крайния резултат. Затова не се колебайте да експериментирате и да създавате нови красоти, които да носите с удоволствие и удоволствие.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения