Порочно шпиониране на личната кореспонденция


Порочно шпиониране на личната кореспонденция

Една пета от британските съпрузи проверяват електронната поща и SMS-сите на  партньорите си, без половинките  да знаят за това, съобщава "Дейли Телеграф".

Порочно шпиониране  на  личната  кореспонденция

Изследователи от Лондонския институт по икономика (London School of Economics),Университета в Оксфорд  и Нотингам Трент университет (Nottingham Trent University) Великобритания, интервюирали близо хиляда британски двойки и  установили, че шпионирането  на кореспонденцията по често се прави от  жените , а не от  мъжете .

Този извод е в противоречие с мнението, че жените  по-малко разбират от интернет  технологиите. Както показват и  резултатите от  проучването, ако дамата  чувства, че връзката  с мъжа е  на ръба на колапса, тя може да преодолее всички препятствия, включително и техническите.Според  доклада, 8% от мъжете и 14% от жените четат пощата на своите партньори. Други 10% от случаите  се четат  писмата на други хора без значение дали това е мъж или жена.

Поглеждането на чужди  SMS-си хвърля в  грях 7% от мъжете и 13% от жените. 1% от мъжете и жените използват, за да шпионира дейността на партньорите си  в интернет ползвайки специален софтуер. Средната възраст на участниците в проучването е 49-годишна възраст. Двойките са били женени  средно  19 години и са имали 1,6 деца.Нека само споменем , че това е  нездравословен начин от която са зависими съвременните хора от различните  форми на комуникация. Много потребители искат да поддържат връзка по часовник, с всички налични средства. На първо място чрез SMS и електронна поща. 80% от анкетираните  никога не оставят  служебните си мобилни   телефони  и винаги ги вземат на почивката си. И 94% най-малко един  път през изминалата година са провели бизнес  разговори или изпращали  бизнес имейли през почивните дни или през нощта.

Въпреки това, 11% са ангажирани в лична кореспонденция на работното място, а 79 процента често четат имейли в банята(ваната).Стремежа е да бъдете "достъпни" по всяко време, където и да се намирате. Болезнената привързаност към  мобилният  телефон , обясняват психолозите е  свързан с увеличаване на плътността на информационния поток, както и с големият  темп на живот в големите градове, когато няма съвпадение на  работните графици на  членовете в едно семейство и те   могат напълно да общуват само по телефона.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения