Предимствата на предлагането на отстъпки във вашия бизнес


Предимствата на предлагането на отстъпки във вашия бизнес

Предлагането на отстъпки при покупка е начин за бързо привличане на нови клиенти. Всеки път, когато кажете на клиента, че може да спести пари, вероятно ще привлечете вниманието му. Отстъпките не само помагат на купувачите, но и на вашия бизнес. От увеличаване на продажбите до подобряване на репутацията, отстъпките може да са онази съставка, която може да донесе успех на бизнеса.

 

Предимствата на предлагането на отстъпки във вашия бизнес

Ето пет начина, чрез които прилагането на отстъпки може да помогне на бизнеса ви:

Привличане на нови и повтарящи се клиенти

Тъй като хората предпочитат да купуват неща на разпродажба, отстъпките служат като трик за привличане на повече хора във вашия магазин. Ако отстъпката ви важи само за определен брой дни, споменете това, когато рекламирате намалените продукти. Хората са по-склонни да влязат и да разгледат, ако знаят, че разполагат само с няколко дни за това. В магазина ви ще има по-голям трафик, така че може да се наложи да назначите повече служители по време на периода на намалението, така че обслужването да е безпроблемно. Един то доказаните методи за предлагане на отстъпка е чрез бонус код https://www.xn----9sbkxnfdvr.net/betano-bonus-kod/.

Увеличаване на продажбите във всички области

С увеличаването на трафика обикновено се увеличават и продажбите - и то не само на намалените стоки. Тъй като намаленията привличат повече хора, имате повече потенциални купувачи за други артикули в магазина си, тъй като повечето хора ще се огледат, за да видят какво предлагате, преди да направят покупка. Например, ако вашият магазин за дрехи направи намаление на цялата ви селекция от дънки, хората ще отидат в магазина ви заради намалението, но също така могат да купят и други артикули или аксесоари за дрехи, като якета, ризи и колани.

Освободете място в магазина си

Намаляването на цените на артикулите ви позволява да освободите място в магазина си. Артикулите, които не планирате да продавате повече, могат да стоят в магазина ви в продължение на месеци. Като ги намалите, увеличавате шансовете да се продадат и освобождавате място за нови продукти. За да привлечете вниманието на всеки клиент, преместете намалените продукти, които не планирате да продавате отново, в предната част на магазина.

Visoki-prodazbi

Повишете репутацията си

Предприятие, което предлага отстъпки на определени групи хора - например възрастни хора или военнослужещи - може да подобри репутацията си. Когато даден бизнес предоставя отстъпки на хора, които са в трудна ситуация или които могат да имат финансови проблеми поради липса на доходи, този бизнес показва, че полага усилия да помага на хората. Много хора смятат, че бизнесът е жаден за пари, така че всяко отклонение от това схващане може да подобри репутацията. Това помага и за поддържането на добра репутация https://manager.bg/tehniki-za-uspeh/onlayn-reputaciyata-e-vazhna-no-kak-da-ya-poddrzhame.

Постигане на целите за продажби

Много фирми имат седмични, месечни, тримесечни или годишни цели за продажби. Ако има опасност фирмата да не постигне тези цели, предлагането на отстъпки може да помогне на фирмата да постигне и надмине планираните стойности на продажбите. По-високите бизнес цели обаче не винаги гарантират по-високи продажби https://manager.bg/.

Отстъпките в брой спестяват пари

В допълнение към повече продажби, отстъпките могат да помогнат на бизнеса ви да спести пари, ако отстъпката включва методи на плащане. Кредитните и дебитните карти водят до допълнителни такси за обработка, което означава, че губите пари в сравнение с транзакциите в брой. Като предлагате малка отстъпка на клиенти, които плащат в брой вместо с кредитни или дебитни карти, помагате както на клиента, така и на бизнеса си.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения