Може ли човек да стане НЕВИДИМ ???


Може ли човек да стане НЕВИДИМ ???

Съществуват удивителни разкази за хора, които внезапно и необяснимо стават абсолютно невидими - в своите домове, по време на празненства и дори в оживени магазини. Преобръщайки законите на физиката, човешки същества напускат границите на триизмерното пространство и се изгубват от погледа на очевидците. Личността на засегнатия запазва своето физическо присъствие, сетивата й възприемат нормално обкръжаващата реалност, но не може да бъде чута или видяна от околните. Промяната настъпва внезапно, против волята и често без самият потърпевш да забележи ставащото с него.

Може ли човек  да стане НЕВИДИМ ???

Изключително странният и рядък феномен е наречен спонтанна човешка невидимост (СЧН - В оригинал Human Spontaneous Involuntary Invisibility - HSII). Водещ специалист в изучаването му от 1994 г. насам е американката Дона Хигби. Тя е разговаряла и кореспондирала с десетки жертви на СЧН в САЩ, Англия, Европа, Австралия, Пуерто Рико и Бразилия и е потърсила мнението на авторитетни учени в опита си да дефинира изключително рядкото и странно явление.

Един от първите случаи, с които се сблъсква, е този на Мелани от Вентура, Калифорния, която била сполетяна от феномена на канапето във всекидневната, докато се взирала замислено в отсрещната стена. В това време съпругът й я потърсил и обиколил всички стаи в къщата, преминавайки съвсем близо до нея, без да я забележи. Инцидентът продължил около десет минути, след което Мелани отново станала видима за изумление на съпруга си, който бил убеден, че се е скрила от него и отказал да повярва на нейната версия. Вера, жителка на същия град, с изумление забелязала, че неколкократно става невидима (в прекия смисъл) за своите колеги в пощенската служба, в универсалния магазин и на други публични места.

Спонтанната невидимост преследва и днес живота на Шийла от Роанок и на Гленда от Форт Уърт, щата Тексас, проявявайки се в кафенета, кинотеатри, ресторанти и аерогари. Джанис от Минеаполис, щата Минесота, също претърпяла серия от прояви на явлението, един от които продължил необичайно дълго. Като тийнейджър тя участвала със свои връстници в опит за кражба от универсален магазин. Групата от невръстни нарушители била заловена и отведена в полицейския арест.

Всички участници били разпитани, но не и Джанис. Въпреки, че се качила и пътувала със своите съучастници в полицейския автомобил и била изправена заедно с тях срещу служителите на реда в участъка, нито полицаите, нито останалите служители и охраната й обърнали някакво внимание и тя безпрепятствено напуснала сградата. Когато по-късно Джанис обсъждала инцидента с останалите задържани, те изобщо не си спомняли нейното присъствие от момента, в който полицията ги задържала в магазина. Множество хора присъстват и на драмата на попадналия “в зоната на здрача” 37 годишен Питър, жител на Глочестършир, Англия. През 1987 г. той бил поканен на частно парти и решил да се изкъпе.

До вратата на банята останала жена в очакване на реда си. След като излязъл от банята и затворил вратата, Питър се отправил към гостната, приближил се до своите приятели и започнал да разговаря с тях, но те изобщо не реагирали. Помислил, че се шегуват с него, Питър се обърнал към приятелката си и я помолил за цигара. По всичко личало, че тя изобщо не го вижда и чува. Вбесен от неуместните “шеги”, потърпевшият решил да се върне при жената, която го изчаквала, докато се къпел. Заварил я на същото място и тя го погледнала изумено, очевидно сигурна, че той все още е под душа. Питър слязъл отново при празнуващите и всичко вече било наред. Запитани защо преди не са реагирали на присъствието му, те единодушно заявили, че изобщо не са го забелязали.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения