Мистерии


Бягане по време на смяна на времето

Винаги ми е било интересно какво се случва, ако по време на бягане, засичам с часовника Garmin Forerunner 735 и сменят времето. Както знаем това става два пъти в годината т.е. пролет и есен.

 

Надявам се повече да не го сменят и да се реши въпроса на европейско или световно ниво.

Как отчита приложението Strava трака ако сменят времето

Идеята ми се породи от един коментар във ФБ при предишната смяна с един час назад. Тогава един от членовете подхвърли, дали някой не е бягам през нощта, когато се връщат стрелките назад. Според него тогава, щяло да има доста интересно показание на записа в Strava.

 С други думи, най-вероятно някакъв небивал рекорд. От тогава все за този момент си мисля. И ето, че деня (вечерта) настъпи. Казвам на жена ми за това и естествено тя ми предложи да си пия хапчетата редовно. Каза ми че съм откачил. То вярно, че е луда работа посред нощите да се бяга, но за идеята защо не. Стана 2,30 мин и тръгвам. Засичам едновременно с IPhone 7 и Garmin Forerunner 735, за да сравня показанията.

Датата е 28.03.2021 . Времето е супер тихо, почти пълнолуние, града осветен (браво на кмета). Влизам в парка, където си бягам винаги и там естествено няма джан-джун. Вече съм минал около 2 км и чакам да видя резултата. Предполагах, че на самия Garmin ще се види промяната в показанията, защото в момента засича Moving time, Avg. Pace, Distance и т.н.

Какво се случи когато бягаш и сменят астрономическото време

Докато бягах не видях нищо различно от другите ми засичания до сега. Вече смених няколко часовника и изминах хиляди километри. Въпреки това исках бързо да се прибера в къщи и да сваля трака, тъй като на компютъра се виждат всички статистики в Strava. Ами нищо не се е променило. Дори си мислех, че ще има някакво прескачане в самия трак или в Time line.

Нищо подобно. Оказа се, че самото засичане на бягането не е обвързано с астрономическото време. И двата ми „уреда“ това показаха. Нищо де, поне вече знам, а може и това да е последния шанс да се случи това, ако повече не го сменят лятно със зимно време. Важното е, че опитах и вече всякакви съмнения изчезнаха.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения