До колко са полезни ваксините


Има ли нужда от ваксини

Грешат онези, които са против имунизациите, тъй като смятат, че тези болести вече не се срещат в страната.

До колко са полезни ваксините

Има ли нужда от ваксини срещу болести като тетанус, полиомиелит и дифтерит, които вече почти не се срещат в развитите страни. Нека първо разберем що е ваксина.

Нови ваксини срещу нови болести

Ваксината е нещо, което учи тялото да разпознава и брани себе си срещу вируси или бактерии, които причиняват болести. Ваксините са създадени, за да помагат на хората, които още не са заразени, чрез предотвратяване на инфекцията или чрез намаляване на прогресията.vaksina za spin

Ваксината не е равносилна на лек. Основната идея на всички ваксини е да окуражи имунната система.Тези болести се срещат толкова рядко в Европа само защото хората са били редовни имунизирани срещу тях. През 50-те години детският паралич е бил широко разпространен и в Германия.

Колко струват на държавата ваксините

Имунитетът срещу дифтерит в Германия значително е намалял. Затова от 80-те години насам има нарастване на броя на новозаразените и множество по-малки епидемии. В градовете, в които от десетилетия не е имало дифтерит, отново се появяват отделни случаи на заболяването.

Грешат онези, коитоvaksina lab са против имунизациите, тъй като смятат, че тези болести вече не се срещат в страната. Болести като детски паралич се срещат толкова рядко, именно защото голяма част от населението е било ваксинирано.

Днес противниците на ваксината се ползват от предимствата и, че по-рано много хора са се ваксинирали. Ако имунитетът подължава да спада, съществува голяма вероятност забравени някога болести да избухнат отново и в Европа.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения