Препоръки за тен в солариум.


Препоръки за тен в солариум.

По-добре е да посещавате един салон, където инструкторът може да създаде индивидуален график на процедурите, подходящи за вашия тип кожа.Хората със светла  и чувствителна кожа препоръчваме  бани за пет минути два или три пъти за 10 дни с интервал от 2-3 дни. Онези, които никога не изгарят на слънце, процедурата е в  продължение на 15 минути. Въпреки това, за първи сеанс е по-добре да се направи пет минути. Ако искате да  подобрите качеството на слънчево изгаряне,трябва да помогнете на кожата с помощта на  специално средство за изкуствен тен със  същата марка като солариума.

Препоръки за тен в солариум.

Какви правила трябва да бъдат спазвани  в солариума?

1. Придържайте се към правилата

Най-важното нещо - умереност. Прекомерният  престой в солариума може да завърши пшлачевно. Изгарянията  в солариума може да бъде доста силни и последиците от това  могат да останат в продължение на много години. Също така, такъв загар  допринася за преждевременното стареене на кожата и в бъдеще причина за  рак на кожата . В солариума трябва да си пазите очите  и гърдите. Това са най-чувствителните места към ултравиолетовите лъчи. Излагането  без специални защитни очила може да доведе до частична загуба на зрението и дори катаракт

2. Дръжте косата

Солариум  може да  повреди косата ви(тя става крехка и суха ). По-добре я увийте с  шал. За оптимален ефект е хубаво предварително да си вземете душ и да  си измиете  грима.

При посещение на солариум не се препоръчва?

Ако приемате хормонални контрацептиви и лекарства, не могат да посещавате солариум. В краен случай, ако е много необходимо, консултирайте се с вашия лекар. Да не се посещава солариум с гинекологични заболявания, заболявания на ендокринната система (щитовидната жлеза), наследствено предразположение към рак, диабет, ако се открие в тялото недостиг на никотинова киселина (витамин РР), ако приемате някои антибиотици или различни средства по време на бременността, за да се избегне появата на пигментни петна.

Не е препоръчително да се посещава солариум от  деца под 15-годишна възраст и хора , тъй като кожата им е много чувствителна към ултравиолетовите лъчи. В присъствието на пигментни петна, много и големи бенки, обриви, слънчеви изгаряния да се намали до минимум и  да се консултирате с лекар-дерматолог. Пациенти с витилиго (бели петна по кожата) или с giperpigmentirovannymi петна по кожата, трябва да избягват ултравиолетовите лъчи.

Не забравяйте!

Основното нещо - да се знае мярката и  да се съобразят с всички тези препоръки написани по горе за да получите така желаният от вас шоколадов тен.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения