Солариум: Какво се крие зад завесата?


Солариум: Какво се крие зад завесата?

При възможност да  се получи естествен тен, остава въпроса за това дали  се поемат рискове за  тялото ни от ултравиолетовата радиация и дали  посещението  на солариум ще намали удоволствието  без риск на здравето. Е  опитайте и ще  разберете ...

Солариум: Какво се крие зад завесата?

Отличава ли се  тена  в солариума от този на  Слънцето ?

Съставът на ултравиолетовите лъчи в солариума е различна от тези на  слънцето. Конекторите  са оборудвани със специални филтри, които отрязват най-агресивните ултравиолетови лъчи на спектъра и подават  А и В лъчите необходими за вашия тен. Резултат от тази процедура е трайна толкова колкото е и природния загар на открит въздух. Друго предимство на изкуственият  тен е фактът, че едно посещение на солариум се побира лесно в напрегнатото ни  ежедневие, което, според лекарите  е много полезено.

Типове солариуми

Има два вида: от лампи с ниско и високо излъчване. При системите на загара с  ниско лъчение и двете А и Б радиации са  близки до слънчева светлина. Слънчево изгаряне обикновено не се постига  с едно излагане, а трае  по-дълго. Хората със светла и  чувствителна кожа по често подхождат към лампи с  ниска интензивност на лъчението.

Системи с високо налягане на лампите отделят по-малко ултравиолетови лъчи тип Б, но по – вече А-лъчи. Така  в  солариума  може  да се получи по  бърз тен, тъй като А-излъчване просто окислява съществуващия  меланин в кожата. Ето защо, солариум  с високо налягане е  по-подходящо  за хора с нормална и тъмна кожа. Превишение на  излъчване от тип А е по-вредно за кожата.

Какъв вид солариум да  избера?

В тунела на  светлиата е добре да се комбинират  радиация А и Б, за да се получи по  дълготраен ефект. Настоящите модели на тунелни солариуми са оборудвани с климатик и хладилен контролен  панел позволяващ  да се осъществява постоянен мониторинг  режима на работа. Ако е необходимо, на предните светлини могат да бъдат намалени.

Съществуват солариуми  с анатомичен дизайн –леглото следва  контурите  на тялото, без да нарушавакръвообращението. Приятна иновация е че, можете да слушате любимата си радиостанция или CD. Вертикалния солариум, като правило е доста мощен. Сесия  трае не повече от десет минути. Вертикалните машини за по-хигиенични, тъй като клиентът не влизат в контакт с вътрешната им повърхност.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения