Мъжете се чувстват по-добре, ако до тях стоят хубави жени


Каква партньорка си избират младите мъже, и каква по-възрастните?

Ако само десетина минути един мъж стои до хубава и привлекателна жена, то неговият тестостерон се повишава с около 15 % и той се чувства доста по-сигурен във възможностите си.

 

Мъжете се чувстват по-добре, ако до тях стоят хубави жени

Изследването, което са направили учените от Калифорнийският университет в Лос Анжелис показва, че е достатъчно за това време дори само да си говорите с хубавата жена за да покачите нивата на тестостерон и кортизол в организма си.

Може и мъжът да не е насаме с жената и пак да се почувства перфектно, както физически, така и в душевен план.

Освен покачването на тестостерона, се повишава и кортизола с почти 50%, което не е никак малко, защото той понижава нивото на стреса в организма ни и увеличава кръвната захар и кръвното налягане.

От друга страна обаче е установено, че младите мъже избягват интимни отношения с дами с по-голям сексуален опит – показва друго едно изследване на американските психолози.maz i zena

Обяснението е простичко – най-вероятно има едно такова притеснение, че дамите с такъв опит биха направили сравнение с предишни свои партньори.

От друга страна по-възрастните мъже, предпочитат именно с такива жени споделянето на леглото си. Жените с опит според тях са по-претенциозни към мъжете и факта, че са избрали именно тях е показателен и ги ласкае.

Мъжете с добре развита мускулатура са най-често пожелавани от жените във всички възрасти, но забележете: „ за флирт и краткотрайни връзки”. Ако трябва една жена да си избере спътник в живота , критериите са съвсем други.

Тук се касае за финансова стабилност , а външната красота остава на по-заден план. Мускулите при мъжете увеличават сексуалността при дамите, но от друга страна ги карат да се съмняват в сериозността, с която подхожда  към живота силният пол.

„Мъжете с такова телосложение са вятърничеви, агресивни и искат да доминират във  връзката”.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения