Правилен грим за жените с очила


Видове грим според очилата, които носим

Очилата с диоптър днешно време са не само необходимост за жените с проблемно зрение, но и аксесоар, който подчертава красотата на очите. Желанието на всяка дама е погледът и да е неотразим, с помощта на подходящият грим. Добре е да се знае все пак какви са лещите на очилата.

 

Правилен грим за жените с очила

Ако те са за късогледи, самото стъкло прави окото по-малко и обратното за далекогледи го уголемява. За целта е необходимо да застанете пред огледалото и да прецените какъв е вашият случай. Добре е да си огледате и очилата и по-специално рамките.

Ако те са масивни и цветни, препоръката е да не си слагате много тежък грим. Ако рамката ви е тънка или почти не се забелязва тогава може да разпуснете вашето въображение и да подчертаете очите си.

Основен грим. Добре е да нанесете фон дьо тен за основа с един цвят по-светъл от кожата ви.

По този начин ще скриете тъмните кръгове под очите си, освен това и очилата хвърлят извесна сянка и карат очите да изглеждат уморени.

Същото важи и за клепача, с една уговорка относно начина на слагане на грима. За да не се размазва при махането и слагането на очилата сложете пудра на прах с широка четка.

Оформяне на веждите.   Носейки очила, добре гримираните вежди оформят лицето ни. Ако рамките са тъмни и плътни има вероятност самите вежди да се позагубят. Желателно е да се подчертаят по някакъв начин  с молив или сенки за повече плътност.grim na ochite
Ако имате дълги мигли не прекалявайте със спиралата, защото има вероятност да се опират в стъклата на очилата и да ги замърсят.

Ако обаче непременно искате да си сложите спирала и очна линия, тогава ги извийте  с щипка за мигли. Запомнете – големи и цветни рамки, малко сенки и грим и обратното.

Избор на подходящо червило. Той зависи от рамките на очилата и грима на очите. Тук важи правилото – ярки рамки с наситено червило. Друг вариант е повече цветове в грима на очите, вървят с по-неутрално червило. Обратното е валидно също, а именно малко сенки на очите – по-ярко червило.

Ако сте далекогледи, лещите уголемяват окото. Поради тази причина не слагайте очна линия и използвайте т. нар. опушен грим. Т.е. сив или кафяв цвят. Ако сте късогледа, очите са ви по-малки и затова използвайте сенки, които да подчертаят окото.

Започнете  от носа с най-ярките цветове и постепенно потъмнявайте към очите. Има и друг начин, а именно да очертаете долния клепач с бял молив или светли сенки. На горният клепач сложете черна очна линия  и черна спирала.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения