Минерален грим за кожа на базата на минерална вода


Минерален грим за кожа на базата на минерална вода

Лечебните свойства на минералната вода отдавна са извесни на древните римляни и гърци.Те са вземали топла  баня за облекчаване на умората  и подмладяване на кожата.

Минерален грим за кожа на базата на минерална вода

Минералните води има  различен състав - изкуствени и естествени. Изкуственната (минерализирана) вода се получава чрез добавяне на неутрална или леко алкална сол в обикновена питейна вода.

Полезни съставки на минералната вода

 Натуралната минерална вода се извлича директно от изворите и  тя има лечебен и възстановителен ефект.Минералната вода, течаща от планините, попива ценни минерали и микроелементи, които са толкова полезни за здравето ни.masaz s mineralna voda

Минералната вода, лечебно действие

 В натуралната минерална вода съдържа голям брой микроелементи, необходими на организма. - калций, магнезий, калий, сулфати, флуор и много други минерални соли, които са от съществено значение в биохимичните реакции.

Те са от съществено значение за всеки наш  орган  и кожата ни не е изключение от това правило.

 Минералната вода може да се използва и за козметични цели: да овлажнява и подхранва кожата, като я изпълва с необходимите микроелементи, да я укрепва и тонизира.

 Как да изберем минералната вода, която е подходяща за  козметиката. За да намерите подходящата минерална вода ще ви помогне етикета на бутилката.

 На нея трябва да бъде указана концентрацията на минерали във водата – масата на остатъците, който се получават чрез изпаряване на един литър вода при температура от 180 градуса. 

Ако тази стойност е между 0 и 500 мг / л, водата е ниско минерализирана.

 Ако съдържанието е 500 мг / л и нагоре, тази вода е силно минерализирана.intimen masaz s mineralna voda

 За мазна и комбинирана кожа е по-добре да ползвате високоминерализирана  вода поради високото съдържание на сол, която намалява блясъка и, но стяга порите. 

За нормално суха кожа е добре да се използва слабо минерализирана вода, която страхотно тонизира и омекотява кожата. 

Също така трябва да се обърне внимание на датата на производство и срока на годност. 

В стъклени бутилки с минерална вода се съхранява в продължение на две години в пластмасови - половин.

Газираната минерална вода преди употреба трябва да се остави в открит съд за около 30-40 минути - през което време водата ще се изпарява, заедно с въглеродните мехурчета диоксиден газ, които може да повлияе негативно на кожата, тъй като има изсушаващ ефект и може да предизвика дразнене.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения