Как да си купим идеалните сандали за лятото ?


Как да си купим идеалните сандали за лятото ?

Е, най-накрая лятото дойде! Време е да се появим на улицата с плаваща походката и да сразим  тълпите  от обожатели които ни заобикалят ... Така че на дневен ред са точно те , нашите незаменими  модни  другари – обувките за  всички възрастови групи и народи, нашите домашни любимци: с панделки, лъкове, без ток, с кристали и т.н. Как да изберем точно идеалените, които ще украсят краката ни и ще  направят  ходенето  приятно  и удобно?

Как да си купим идеалните сандали за лятото ?

Правилото №1  гласи -  подбирайте добре  номера на обувките. Не е тайна, че размерите на различни производители не винаги съвпадат, и то често се случва, че на 35-ти на една компания е по-голяма от 36-ти от друга марка. Така че мярка с мярка не си съвпада. Мерете всеки чифт сам за себе си.

Правило №2  гласи: летни обувки трябва да бъдат изработени от кожа и кожата  в същото време трябва да е мека. Ако повърхността на сандалите е  изработена от текстил,то вътрешната облицовка трябва да е  кожа. В противен случай рискувате да получите някой мазол  и болезнени мехури, които биха развалили  настроението ви.

По-долу е правило номер 3. Проверете шевовете на изделието. Те трябва да бъдат безупречни, без  наличието на стърчащи конци, парчета кожа и най-вече хастар .

Правило номер четири казва : ремъка на сандалите трябва непременно да е  мек, приятен на допир - само ако това условие не застрашава носенето върху кожата  след  20-минутна разходка.

Основният фактор за правилна походка  е правило номер 5, според  което  петата трябва да е на такава височина за да се чувствате стабилно,  удобно и  безтегловно върху обувките си.За съжаление, не всички имаме  изящни форми на стъпалата  и именно  летните  обувки могат да ни помогнат да прикрием  някои недостатъци и да  подчертаем други такива.

По този начин, жени с широк крак не се вместват твърде в отворени сандали, защото  на петата и носа ще има  отворено пространство. Ако първият пръст е по-къс  от другите, не се купуват обувки с отворен  нос, може да се препоръча обувки с малки дупки в носа, през които е трудно да се определят  дължината на пръстите. Ниския , широк  глезен  може да скриете посредством преплетена около глезена лента  и задължително високи токчета .

Тази лента може да е украсена с мъниста и шнурове от най-ярките цветове.
Все пак  дебеличките дами трябва да избират модели с широки стъпала. Бъдете внимателни с височината на обувката , тъй като ортопедите посочват един факт: глезена се  навяхва от повредената  лятна обувка.Друг съвет за любителите на дървени "блокове", които са отново популярни  това лято: Тази обувка не е за  дълги стъпала и  максималният период от време, за носене на  тези сандали е 3 часа. За по-дълго време се  появат "мазоли" и други "неудоволствия".

Като епилог, бих искал да спомена Правило номер 6 : Не се подлъгвайте от отстъпки, бонуси и т.н. при закупуване на лятна обувка. Ако не се  чувствате удобно  очевидно , че това не е вашият чифт сандали – не си го купувайте.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения