Умря основателят на криониката Робърт Етингер


Умря основателят на криониката Робърт Етингер

В САЩ на 92  години умря основателят  на криониката Робърт Етингер, съобщи Associated Press.

Умря основателят на криониката Робърт Етингер

Привържениците на криониката смятат за необходимо, че трябва да се замрази мъртъв човек  и да се  държи в тази форма, в очакване да се  предостави на бъдещите медицински технологии, които могат да го върнат  обратно към живота. 

Реалност ли е науката креоника или фантастика?

Разбира се, тялото на Робърт Етингер веднага бе замразено и след това се прехвърли за съхранение в създаденият от него самият  през 1976 г.Институт по крионика. Сега там има 106 мъртви тела, които чакат да се съживят отново.кriogenna kamera

Възможно ли е замразен човек да оживее?

"Баща ми посвети живота си на неговото семейство, приятелите си  и други хора, които  биха могли да се върнем към живот в бъдеще - каза синът на покойният Дейвид Етингер.

Никой не знае дали той може да постигне мечтата  си, но мисля, че той има добри шансове". Робърт Етингер работи като учител по физика в щатският университет Уейн, САЩ. 

Той е бил ранен по време на Втората световна война и прекарва няколко години в болниците.

 Операцията за трансплантация на кости спасява крака му и там всъщност го осенява идеята на бъдещето - лекарите да се научат да връщат  хората към живота. 

Четенето фантастика го вдъхновява да създаде теория на криониката. 

Той вярвал, че в бъдеще медицината ще бъде в състояние да възстанови всички щети, които се прилагат към човешкото тяло, включително и последиците от дълбоко замразените  меса.

През 1962 г. публикува книгата си "Перспективата за безсмъртие" в която той предлага да се замрази тяло при температура минус 196 градуса по Целзий. kamera za bezsmartie

"Няма значение това, което ни убива, старост или болест - пише той - рано или късно нашите приятели в бъдещето ще бъдат в състояние да се съживят и да се лекуват.

"Общо 900 членове наброява Института по крионика. Разходите за дълбоко замразените тела с  течен азот възлизат на 28,000 долара.

Разбира се първата преминала през тази процедура  1977 г., е  майка му Рея Етингер, който почина през 1977 година.

 Възкресението очакват и  двете жени на Робърт Етингер - Илейн  и Mей

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения