извесни личности, мъдрости, афоризми,гатанки


Умря основателят на криониката Робърт Етингер

В САЩ на 92  години умря основателят  на криониката Робърт Етингер, съобщи Associated Press.

Привържениците на криониката смятат за необходимо, че трябва да се замрази мъртъв човек  и да се  държи в тази форма, в очакване да се  предостави на бъдещите медицински технологии, които могат да го върнат  обратно към живота. 

Реалност ли е науката креоника или фантастика?

Разбира се, тялото на Робърт Етингер веднага бе замразено и след това се прехвърли за съхранение в създаденият от него самият  през 1976 г.Институт по крионика. Сега там има 106 мъртви тела, които чакат да се съживят отново.кriogenna kamera

Възможно ли е замразен човек да оживее?

"Баща ми посвети живота си на неговото семейство, приятелите си  и други хора, които  биха могли да се върнем към живот в бъдеще - каза синът на покойният Дейвид Етингер.

Никой не знае дали той може да постигне мечтата  си, но мисля, че той има добри шансове". Робърт Етингер работи като учител по физика в щатският университет Уейн, САЩ. 

Той е бил ранен по време на Втората световна война и прекарва няколко години в болниците.

 Операцията за трансплантация на кости спасява крака му и там всъщност го осенява идеята на бъдещето - лекарите да се научат да връщат  хората към живота. 

Четенето фантастика го вдъхновява да създаде теория на криониката. 

Той вярвал, че в бъдеще медицината ще бъде в състояние да възстанови всички щети, които се прилагат към човешкото тяло, включително и последиците от дълбоко замразените  меса.

През 1962 г. публикува книгата си "Перспективата за безсмъртие" в която той предлага да се замрази тяло при температура минус 196 градуса по Целзий. kamera za bezsmartie

"Няма значение това, което ни убива, старост или болест - пише той - рано или късно нашите приятели в бъдещето ще бъдат в състояние да се съживят и да се лекуват.

"Общо 900 членове наброява Института по крионика. Разходите за дълбоко замразените тела с  течен азот възлизат на 28,000 долара.

Разбира се първата преминала през тази процедура  1977 г., е  майка му Рея Етингер, който почина през 1977 година.

 Възкресението очакват и  двете жени на Робърт Етингер - Илейн  и Mей

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения