Коприва и ухапване от мравки срещу ревматизъм


Коприва и ухапване от мравки срещу ревматизъм

Ако често сте се парили с коприва или са ви хапали мравки, няма да получите ревматизъм.Ревматизмът е изключително обременяваща болест, от която само в Германия страдат няколко милиона души. 

Коприва и ухапване от мравки срещу ревматизъм

И млади хора могат да бъдат засегнати от хроничния полиартрит, както гла­си специализираното название. Народната медицина непре­къснато препоръчва коприва против ревматични оплаквания от всякакъв вид.

Алтернативни методи за лечение на ревматизъм

 

Твърди се, че и веществото, отделяно от мравките, действа облекчаващо на възпалените стави. Ако по­питате ревматолозите в университетите, те най-напред ще сви­ят рамене: да, чували били вече за това.

При това копривата е била изпитано средство в античната и китайската медицина.mravki i artrit

Ревматизъм и артрит,болести на века

Роман Хубер, ръководител на амбулаторията за методи на природосъобразното лечение при университетската клиника във Фрайбург е наясно по въпроса.

Междувременно било до­казано, че копривата възпира процеса на възпаление и облек­чава болките - поне след като отмине първоначалното парене  след докосването.

В последно време станало възможно доказването на факта, че в копривата се съдържа субстанция, която блокира сигнал­ната молекула TNF-алфа.

TNF-алфа е съдържащ се в човешкия организъм трансмитер, който има важно значение при обмяната на информация между клетките на имунната система и има решаваща роля за възникването на ревматизма.

Най-новите медикаменти срещу ревматизъм целенасочено възпират дейст­вието на TNF-алфа и по този начин се опитват да облекчат възпалителния процес.kopriva

Все пак още не е ясно коя точно субс­танция в копривата има този терапевтичен ефект.

Хубер твър­ди, че растението действа най-добре, ако и когато е още цяло, а не на части.

Още не е сигурно каква доза от копривата има терапевтично действие, както и колко на брой трябва да бъдат мравките, на чието пъплене и ухапване трябва да се подложи болен от ревматизъм, обладан от най-благородното намерение да се излекува.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения