Какво ли не се внушава на младите хора.


Какво ли не се внушава на младите хора.

Само по себе си задоволяването водело до световъртеж, слепота и малоумие и можело да доведе други тежки здравословни последици.Онанирането вреди на здравето.

Какво ли не се внушава на младите хора.

През 2003г. било установено обратното: млади мъже, онаниращи често, намаляват риска от рак на простатата, твърди едно изследване.

Полезна еякулация и защита от рак на простатата

Екип австралийски учени сравнил данните от сексуалните навици на 1 079 пациенти, болни от рак на простатата, с тези на 1 259 здрави мъже на възраст между 20 и 70 години.

Резултатът оборил не само поддръжниците на морала, които предупреждавали младото поколение да не онанира, за да не ослепее, но и допълва и по-новите  медицински изследвания.diagnoza rak

Предпазни мерки за избягване на рака на простатата и рак на гърдата

Който през двайсетте си години е имал еякулация по-често от пет пъти седмино, според най-новите  проучвания  снижава риска от най-разпространения рак при мъжете с около една трета.

Честата еякулация в по-късните години според това изследване няма влияние върху вероятността от заболяване.Обратно на тези данни, по-ранните изследвания свързали честите сексуални контакти със значително по-висок риск от рак на простатата.

Греъм Джилс и колегите му от Съвета за борба с рака в Мелбърн обаче посочват, че това може да бъде обусловено от по-високата опасност от инфекции.

Но ако се разгледа броят на еякулациите като цяло, те имали предпазващ ефект.

опасност от ракУчените смятат, че при по-честото образуване на семенна течност ракообразуващите микроорганизми се почистват от простатата.

,,Колкото по-често се промиват тръбите, толкова по-малко остава нещо, което да ги увреди”, казва Джилс, като прави аналогия в водопроводната мрежа.

Освен това по този начин се стимулира растежът на клетките в простатата, което ги прави по-малко податливи на ракообразуващо действие.

Подобна връзка бе направена преди време в изследване на рака на гърдата: и в този случай рискът намалява, когато жените са кърмили и така са изхвърлили възможните ракообразуващи микроорганизми.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения